Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Κλείστε τα αυτιά στην κινδυνολογία»

Στα κεντρικά γραφεία της Εμπορικής Τράπεζας περιόδευσε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας του Κόμματος

Στα κεντρικά γραφεία της Εμπορικής Τράπεζας περιόδευσε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Β'Αθήνας.

«Οι τραπεζίτες, τις τελευταίες βδομάδες, αναγγέλλουν μετά τυμπανοκρουσιών τις αυξήσεις των κερδών τους. Σε μερικές τράπεζες φτάνουν μέχρι και 79%, ή και ακόμη παραπάνω, σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά. Κι όμως, οι αυξήσεις στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων, είναι μόλις 3,5%!», επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής, προσθέτοντας ότι «ο παραγόμενος πλούτος παγκοσμίως, είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με παλαιότερα, κι όμως, τον νέμονται όλο και λιγότεροι. Θα το ανεχτούμε αυτό; Θα το αντιπαλέψουμε;».

«Θα μας πάρουν πίσω και ό,τι έχει απομείνει» είπε κάποιος εργαζόμενος. Αλλωστε, οι εργαζόμενοι στην Εμπορική, βιώνουν ήδη τις πρώτες συνέπειες της ιδιωτικοποίησης, με τις εθελούσιες εξόδους και το χτύπημα σε εργασιακές και ασφαλιστικές κατακτήσεις.

Ο Σπ. Χαλβατζής έκανε ξεχωριστή αναφορά στο θέμα των πυρκαγιών, σημειώνοντας πως η αιτία τους, «το δαδί, το προσάναμμα, βρίσκεται στους αντιλαϊκούς νόμους που κατά καιρούς έχουν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». Επιπλέον, κάλεσε τους παρευρισκόμενους «ο καπνός να μην κρύψει τα πραγματικά προβλήματα». Τους κάλεσε να δουν πίσω από τις προεκλογικές υποσχέσεις και το χρήμα που μοιράζεται. Να δουν τα σχέδια που απεργάζεται το κεφάλαιο - με τη συνηγορία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - για την «τουριστική αξιοποίηση» της περιοχής.

Ιδιαίτερη συζήτηση με τους εργαζόμενους έγινε και για τα θέματα της Παιδείας, της Υγείας και των εργασιακών σχέσεων.

Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στην κινδυνολογία των τελευταίων ημερών. Οι εργαζόμενοι, σημείωσε, πρέπει να αξιολογήσουν στη βάση των πραγματικών προβλημάτων και αναγκών τους και να μην επιτρέψουν σε αυτούς που λεηλατούν τις συνειδήσεις τους να λεηλατήσουν και την ψήφο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ