Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΣΕΑ ΕΒΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
Σε θέση μάχης και οι φτωχοί αγρότες

Πλατύ κάλεσμα της ΠΑΣΥ. Αύριο η παρουσίαση του διεκδικητικού πλαισίου του ΠΑΜΕ για το 2008

Τα τρακτέρ των αγροτών στην κεφαλή παλιότερης πορείας με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη
Τα τρακτέρ των αγροτών στην κεφαλή παλιότερης πορείας με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη
Το πλαίσιο διεκδικήσεων του ταξικού κινήματος, που απαντά στις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, θα παρουσιάσει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στον 7ο όροφο του ΕΚΘ. Στο μεταξύ στην τελική ευθεία προς το πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΣΕΑ ΕΒΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις. Καλούν τον εργαζόμενο λαό να δώσει μαζικά το «παρών» το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί τους αγροκτηνοτρόφους η ΠΑΣΥ. «Μόνο με τους αγώνες μας, στο πλευρό της εργατικής τάξης, που κι αυτή βιώνει τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών επιλογών, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολιτική, να διασώσουμε τη γη και τη δουλιά μας, να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας», τονίζει στο κάλεσμά της.

«Η περσινή χρονιά ήταν τραγική για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Η εφαρμογή της ΚΑΠ ολοκληρώνει την εξαφάνιση δυναμικών και παραδοσιακών καλλιεργειών, με ό,τι αυτό σημαίνει για χιλιάδες αγροτικές οικογένειες, αλλά και για τους άλλους κλάδους εργαζομένων. Και τα χειρότερα έρχονται. Η αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την παραγωγή, με προοπτική την πλήρη κατάργησή τους, αποδείχτηκε ότι είναι η χαριστική βολή για την αγροτιά. Κι αν τα τελευταία χρόνια πάνω από 200.000 αγροτικά νοικοκυριά έχουν χρεοκοπήσει και εγκαταλείψει τη γεωργία, η πορεία αυτή θα επιταχυνθεί με ξέφρενους ρυθμούς, αν δεν αναπτυχθούν μαζικοί παναγροτικοί αγώνες σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα», αναφέρεται στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ.

Η ΠΑΣΥ διεκδικεί:

  • Αμεση και πλήρη αποζημίωση των πυρόπληκτων αγροτών. Η πλήρης αποκατάστασή τους είναι υποχρέωση του κράτους που τους άφησε αβοήθητους, δεν είναι φιλανθρωπία.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλες τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία, ικανοποιητικές ελάχιστες τιμές σε όλα τα προϊόντα, προστασία των κτηνοτρόφων από το καρτέλ των γαλακτοβιομηχανιών, άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων κλπ.
  • Εγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, φτηνό αγροτικό ρεύμα και επίλυση του προβλήματος των αγροτών της Χαλκιδικής που περιπαίζονται από κυβέρνηση και ΔΕΗ κλπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ