Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πολιτισμός πρόληψης»

Για «πολιτισμό πρόληψης» μίλησε η γενική γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας, Μαρία Τροχάνη, στο 11ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών με θέμα «Γλωσσικές δυσκολίες και γραπτός λόγος στο πλαίσιο της σχολικής μάθησης», που έγινε πρόσφατα στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας (23.11.2007).

«Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός πολιτισμού πρόληψης από τα πρώτα σχολικά βήματα», είπε η Μαρία Τροχάνη, καθώς η «δυσλεξία αποτελεί το σημείο συνάντησης πολλών, διαφορετικών επιστημονικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών πεδίων, με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας για την ουσιαστικότερη αντιμετώπισή της».

Κι όμως, οι μονάδες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αυτό το περίφημο πεδίο επιστημονικής συνάντησης, αφενός μετριούνται στα δάχτυλα, αφετέρου είναι υποστελεχωμένες με αποτέλεσμα να προσπαθούν να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες και όχι να σχεδιάσουν μια πολιτική πρόληψης μέσα στο μαθητικό πληθυσμό, ο οποίος παρουσιάζει μαθησιακά προβλήματα σε ποσοστό 5%. Λόγου χάρη τα Κέντρα Διάγνωσης Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΚΔΑΥ) τρέχουν - και δε φτάνουν - για να εκδώσουν τα πιστοποιητικά της δυσλεξίας των παιδιών της τρίτης του Γενικού Λυκείου, ώστε να δώσουν εξετάσεις μόνο προφορικά. Κι από πάνω πιέζει και το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του (5.11.2007) επειδή «τα προηγούμενα χρόνια παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα σε ορισμένα ΚΔΑΥ λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχαν στη διάθεσή τους...».

Αυτό, όμως, δε λέγεται σε καμιά περίπτωση «πολιτισμός πρόληψης» αλλά εργασιακός ξεπατωμός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ