Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Με σημαία τον αντεργατικό «νόμο Ρέππα»

Με σημαία το «νόμο Ρέππα» και προτάσεις που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τις κεντρικές αντιασφαλιστικές θέσεις της κυβέρνησης, έτσι όπως αυτές υπαγορεύονται από τα ευρωενωσιακά κέντρα, εμφανίστηκαν χτες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν για το Ασφαλιστικό.

Την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ με τις θέσεις του συναινεί στην αντιασφαλιστική επέλαση που έχει εξαπολύσει η ΝΔ, ο Γ. Παπανδρέου υποκριτικά χτες από το βήμα της ΑΔΕΔΥ ισχυριζόταν ότι το κόμμα του θα ...πρωτοστατήσει στους αγώνες για την υπεράσπιση του Ασφαλιστικού. Είχε προηγηθεί ο Θ. Πάγκαλος, που μίλησε για «αναμέτρηση των οργανωμένων λαϊκών κινημάτων με την "κρυφή ατζέντα" της ΝΔ», επιχειρώντας να εντάξει στην αναμέτρηση και το ΠΑΣΟΚ(!!) που πρώτο των πρώτων έσπευσε να συμμετέχει στον «κοινωνικό διάλογο» της κυβέρνησης. Βέβαια, ο Θ. Πάγκαλος προσπάθησε να δικαιολογήσει την προσέλευση του ΠΑΣΟΚ στο «διάλογο» και ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε για να καταγγείλει τα τεράστια κρατικά χρέη προς το ΙΚΑ, όπως και την εισφοροδιαφυγή. Ο ίδιος όμως ξεκαθάρισε ότι αυτά συνέβαιναν και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά σε ...μικρότερο βαθμό.

Στην ίδια συνέντευξη, η Ε. Χριστοφιλοπούλου, απαριθμώντας τις «διαφορές» του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, πρότεινε δημιουργία «εθνικού κεφαλαίου αλληλεγγύης των γενεών». Οτι θα «χρηματοδοτηθεί με ειδικούς πόρους, όπως, για παράδειγμα, ποσοστό επί των κρατικοποιήσεων, ποσοστό επί των αδειών ηλεκτρονικών μέσων, ποσοστό επί της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου εφ' όσον αυτή πωλείται». Δηλαδή, θα συνεχίσουν το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου κι ένα ψιχουλάκι το ρίχνουν σε έναν κουμπαρά...

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τάχτηκαν υπέρ των ενοποιήσεων των Ταμείων με βάση το «νόμο Ρέππα», που αυτόματα θα οδηγήσει, όπως στην περίπτωση των τραπεζοϋπαλλήλων, στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων.

Παράλληλα, σε σημείωμα που διένειμε το ΠΑΣΟΚ με τις θέσεις του στο Ασφαλιστικό, «δεσμεύεται» για τα όρια ηλικίας ότι «θα τηρηθεί το σημερινό καθεστώς», όπως αυτό διαμορφώθηκε με νόμους ΠΑΣΟΚ, που αυξάνει τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια (!) και επιπλέον, όπως και η ΝΔ, προτείνουν την «παροχή κινήτρων παραμονής στην εργασία»... Σε ξεχωριστό κεφάλαιο, τιτλοφορούμενο ως «Παράταση του ασφαλιστικού βίου», υπογραμμίζουν: «Πιστεύουμε ότι η παραμονή στην εργασία μετά τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος θα πρέπει να αποτελεί δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο». Φυσικά, τάσσονται υπέρ της «αναμόρφωσης και επικαιροποίησης του κανονισμού βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων» και της «επαναξιολόγησης των αναπηρικών συντάξεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ