Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος... επιβάλλει;

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΩΣΤΕ «ΑΝΑΓΚΑΙΑ» και «επιβεβλημένη» η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός; Ξέχασε όμως να μας πει ποιος τις επιβάλλει αυτές τις αλλαγές.

Μήπως όσα και ο ίδιος έχει υπογράψει στις ευρωπαϊκές διασκέψεις κορυφής; Μήπως οι «διεθνείς οργανισμοί» όπου η Ελλάδα είναι προθυμότατο μέλος; Μήπως τα ξένα και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, τα οποία η κυβέρνηση θεωρεί «μοχλούς ανάπτυξης»;

Προφανώς αυτή είναι η αλήθεια, ασχέτως αν η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει ότι η υπονόμευση της Κοινωνικής Ασφάλισης γίνεται λόγω «αντικειμενικών συνθηκών», μιλώντας για υπογεννητικότητα και έλλειψη βιωσιμότητας...

Μόνο που «αντικειμενικές συνθήκες» είναι και τα δισεκατομμύρια ευρώ που κλάπηκαν από τα αποθεματικά και δόθηκαν στις επιχειρήσεις τα τελευταία 50 χρόνια. Οπως «αντικειμενική συνθήκη» είναι και το ότι με μισθούς πείνας δεν μπορεί παρά να υπάρχει υπογεννητικότητα.

Φοβούμαστε πως με τέτοια επιχειρήματα ο Κώστας Καραμανλής δεν μπόρεσε να πείσει ούτε την κοινοβουλευτική του ομάδα, στην οποία μίλησε. Πόσο μάλλον τον Ελληνα ασφαλισμένο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ άργησε μεν αλλά ...διατυπώθηκε και η κριτική του ΠΑΣΟΚ στην ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης. Οπως δήλωσε, εκπροσωπώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ο Θ. Πάγκαλος, η κυβέρνηση δε θέλει να κάνει πραγματική αναμόρφωση του Ασφαλιστικού.

Ποιος είναι αυτός που μπορεί λοιπόν να κάνει αυτή την... αναμόρφωση; Μα φυσικά το ΠΑΣΟΚ! Είναι δηλαδή το... κατάλληλο κόμμα για να περάσει αντιλαϊκά μέτρα, μια και η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να το κάνει!

Μόνο που οι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν να επιλέξουν το ποιος θα τους κλέψει καλύτερα, ούτε το ποιος μπορεί να «ντύσει» με πιο φιλολαϊκό μανδύα τις πιο αντιδραστικές αλλαγές. Και γι' αυτό δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από το ΠΑΣΟΚ.


Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ