Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Πρόεδρο βουλευτή ζητά η «Ανανεωτική Πτέρυγα»

Την αντίθεσή της στα σενάρια διαδοχής του Αλ. Αλαβάνου απ' τον Αλ. Τσίπρα διαμηνύει εμμέσως πλην σαφώς η «Ανανεωτική Πτέρυγα» του ΣΥΝ, η οποία με χτεσινή ανακοίνωσή της προτείνει «να υπάρξει συναινετικά η επιλογή - πρόταση προς το Συνέδριο νέου προέδρου, μέσα από τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας», σημειώνοντας ότι η επιλογή αυτή «διασφαλίζει τον ισχυρό ρόλο του κόμματος και την κοινοβουλευτική του διάσταση. Προωθεί την υπέρβαση των όποιων κινδύνων προκύπτουν από την εσωστρέφεια και αποφεύγει την υποβάθμιση του αποφασιστικού ρόλου του κόμματος. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση».

Με την ανακοίνωσή της, η «Ανανεωτική Πτέρυγα» αφήνει αιχμές εναντίον του Αλ. Αλαβάνου, όταν τονίζει ότι η ίδια «αντιμετώπισε την πορεία προς το 5ο Τακτικό Συνέδριο με συναίσθηση ευθύνης και ενότητας» και για το λόγο αυτό «κινήθηκε με στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινού κειμένου θέσεων και χωρίς την υποβολή εναλλακτικής υποψηφιότητας προς τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος Αλέκο Αλαβάνο». Και προειδοποιεί ότι η συζήτηση ενόψει του Συνεδρίου «δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκατασταθεί από έναν κύκλο εσωστρέφειας είτε για οργανωτικά ζητήματα είτε με μια άγονη προεδρολογία».

Στο μεταξύ, ο Αλ. Αλαβάνος χτες σε δηλώσεις του προεξόφλησε ότι η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου θα πρέπει να είναι «στα πλαίσια μιας πορείας που ακολουθεί το κόμμα μας, που είναι η συμμαχία των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» και να εγγυάται τη συνάντηση με τη νεολαία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9.84», ο Ν. Κωνσταντόπουλος τάχτηκε υπέρ της γενναίας ανανέωσης του ΣΥΝ και σε επίπεδο στελεχών, ενώ εκτίμησε σε ό,τι αφορά στην κεντροαριστερά ότι «οι συνθήκες είναι ώριμες εντός της κοινωνίας». Εξέφρασε δε το «πολιτικό παράπονο» ότι «με την αδιέξοδη και τυφλή πολιτική της τότε ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δε μας άφησε να κάνουμε αυτά που θέλαμε και μπορούσαμε, αναγκάζοντάς μας να δίνουμε αγώνα ύπαρξης, εκεί που θα έπρεπε να προωθήσουμε πολλά άλλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ