Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Από την άγνοια στην παραδοχή

Δεκάδες αποκαλύψεις έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο «Ρ» για τις προσπάθειες διαφόρων πολυεθνικών και άλλων ιδιωτικών εταιρειών να «πατήσουν πόδι» στα σχολεία, να διαφημίζουν τα προϊόντα τους και να κάνουν στους μαθητές, μάθημα υποταγής στο κεφάλαιο. Από τράπεζες έως και φαστφουντάδικα φτιάχνουν δήθεν εκπαιδευτικά προγράμματα και παίρνουν άδειες από το υπουργείο Παιδείας να διαμορφώνουν τις ευαίσθητες νεανικές συνειδήσεις.

Ομως, ο υφυπουργός Παιδείας Α. Λυκουρέντζος, σε συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας δήλωσε «άγνοια» για το ζήτημα της εισβολής των επιχειρήσεων στα σχολεία!

Αλλά όσο κι αν ήθελε να «κάνει τον Κινέζο», δεν το πέτυχε. Ερωτώμενος από τον εκπρόσωπο της ΕΣΑΚ ΔΕΕ σχετικά με την εφαρμογή των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και την «αποκέντρωση», που ανοίγουν διάπλατα την πόρτα των σχολείων στις επιχειρήσεις, ο υφυπουργός δήλωσε ότι θα αξιοποιηθεί οποιοδήποτε εργαλείο είναι χρήσιμο για να υλοποιήσει η κυβέρνηση το στόχο της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ