Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλοιός προστασίας

Κλοιό προστασίας γύρω από τη Λιθουανή επίτροπο της ΕΕ D. Grydauskaite, που μίλησε χτες στη Βουλή, θέλησε να στήσει η αντιπρόεδρος της Βουλής Ε. Παπαδημητρίου, επιχειρώντας να απαγορεύσει ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκη σχετικά με τις διώξεις των κομμουνιστών στη χώρα της Κοινοτικής επιτρόπου.

Η στάση της αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις όχι μόνο του Κ. Αλυσανδράκη, αλλά και άλλων βουλευτών που μετείχαν στη συνεδρίαση. Η ερώτηση που προσπάθησε να αποτρέψει η Ε. Παπαδημητρίου ήταν η εξής: Πως κρίνετε ότι στη χώρα καταγωγής σας, τη Λιθουανία, απαγορεύεται η δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος; Οτι στέλεχος του κόμματος έμεινε έγκλειστος στις φυλακές δέκα ολόκληρα χρόνια και ότι επιχειρείται η δικαίωση των συνεργατών των ναζί κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Το μόνο που ψέλλισε η Λιθουανή επίτροπος, δικαιολογώντας τις διώξεις των κομμουνιστών ήταν ότι η δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος κρίθηκε παράνομη μετά από δημοψήφισμα, ενώ για τον εγκλεισμό στη φυλακή στελέχους του είπε ότι έγινε γιατί αυτός συμμετείχε σε «μη νόμιμες δραστηριότητες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ