Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη

Του Τάσου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ από «ΤΑ ΝΕΑ»
Του Τάσου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ από «ΤΑ ΝΕΑ»
Οι εργάτες δεν είναι τρακτέρ να τους ξεφουσκώσεις τα λάστιχα. Οι εργάτες έχουν μόνο τα χέρια τους. Κι έχουν αποδείξει πως αρκεί να «φορτώσεις» τα χέρια σου και το νου σου με τη δύναμη της δίκαιης οργής σου, για να μπορέσεις να τσακίσεις αυτούς που σε τσακίζουν.

Οι εργάτες γνωρίζουν πως πληρώνουν τον άμπακο για να έχουν μια ασφάλιση.

Γνωρίζουν επίσης πως από την 1η του Γενάρη οι συντάξεις θα μειωθούν, γιατί έτσι προβλέπει ο νόμος Ρέππα. Οπως γνωρίζουν πως άμα θέλουν σύνταξη ικανή να τους ζήσει πρέπει να πάνε εθελοντικά να δουλέψουν ως και λίγο πριν από την κάσα. Κι αυτό το προβλέπει ο νόμος Ρέππα. Οπως γνωρίζουν πως η σύνταξη στα 65 για όλους είναι ρύθμιση του νόμου Σιούφα.

Οι εργάτες μαθαίνουν - αργά, αλλά μαθαίνουν - μέσα από την εμπειρία τους το «μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη».

Κι έτσι - όταν μάθουν - μ' έναν αυτόματο τρόπο αντιμετωπίζουν κάθε δυνάστη, όπως του αναλογεί.

Ο Παπανδρέου, που ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ξεφούσκωνε τα λάστιχα στα τρακτέρ των αγροτών, χτες ανακάλυψε πως υπάρχουν και αγώνες στο πεζοδρόμιο και δήλωσε συμμετοχή.

Ο Καραμανλής, επίσης, που ως κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει εισαγγελείς να αντιμετωπίσουν μαθητές, ανακαλύπτει σήμερα ότι υπάρχει και «Αϊ - Στρατής»!

Και το πεζοδρόμιο και ο Αϊ - Στράτης είναι ματωμένοι τόποι. Από τη διαχρονική καταστολή που ασκεί το αστικό κράτος που εκπροσωπούν και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου.

Θα μπορούσε κάποιος να τους καταλογίσει άγνοια κινδύνου, όταν προκαλούν τόσο βάναυσα τη μνήμη ενός λαού που δεν έμαθε να γονατίζει. Δεν είναι ψυχολογικό το πρόβλημα. Εκτελούν αποστολή. Πιστεύοντας πως, πράγματι, ο κόσμος έχει κοντή μνήμη.

Πρέπει να διαψευστούν και οι δυο στην πράξη.

Πάμε γι' άλλα: Η Κομισιόν, δηλαδή η Επιτροπή των διορισμένων από τις κυβερνήσεις υπαλλήλων των μονοπωλίων που διοικεί την Ευρωπαϊκή Ενωση, διέταξε - ρητά και κατηγορηματικά: παράταση εργάσιμου βίου.

Τα παπαγαλάκια βρήκαν το φως τους κι ανακαλύπτουν πως είναι λογική η πρόταση για δουλιά ως την κάσα.

Κι έτσι η «επανάσταση» των δημοσιογράφων ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα κράτησε ως το μην πειράξετε το δικό μας Ταμείο. Για τ' άλλα, ας ασχοληθούν άλλοι.

Αφήνοντας μόνη την κυβέρνηση να ικανοποιεί αιτήματα! Οπως αυτά της Πρεσβείας για τα αμερικάνικα κολέγια. Μιλάμε για βαρβάτη αντιπολίτευση.

Αντε μετά εσύ να είσαι μεγαλόκαρδος. Να αναγνωρίσεις δίκιο σ' αυτόν που αρπάζει την κυβερνητική προβοκάτσια στο Παγκράτι και την κάνει επιχείρημα, όχι μόνο ενάντια στο συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά ενάντια σε κάθε κινητοποίηση, που «δεν αφήνει τον φιλήσυχο πολίτη» να παραμείνει σκλάβος.

Τα ωραιότερα, βέβαια, αφορούν στις εξελίξεις περί το φτιασίδωμα του πολιτικού συστήματος. Ορισμένοι νομίζουν πως αλλάζοντας φορεσιά κι ονόματα ξεχνάει ο κόσμος ποιοι είναι. Ετσι, ψάχνεις με το φακό στα πολυσέλιδα περί τις συγκλονιστικές αλλαγές στα πρόσωπα να βρεις μια πολιτική θέση, κάτι που να δείχνει πως κάτι, έστω για τα μάτια του κόσμου, αλλάζουν. Τίποτα. Αλλάζουν πολιτικό προσωπικό για να πλασάρουν το ίδιο σάπιο προϊόν. Μόνο που το σάπιο ζέχνει, όποιος κι αν το πλασάρει.

Ασχετο: Προχτές το βράδυ, στα Ζωνιανά, άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με τον υπόκοσμο τα πήραν στο κρανίο από το διαρκή εξευτελισμό που υφίστανται κάθε ώρα και στιγμή κι έκαναν το αυτονόητο: Πήραν με τις πέτρες τους τύπους με τα κράνη και τις κουκούλες. Το σχετικό βίντεο δεν έφτασε ποτέ στα κανάλια...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να με θυμάσαι (2010-03-11 00:00:00.0)
Ταξικό δίκιο... (2010-01-19 00:00:00.0)
Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν ξεχνούν (2009-06-02 00:00:00.0)
Τα μυρμήγκια νικάνε στο τέλος (2008-04-17 00:00:00.0)
Μικροαστικά... (2007-01-19 00:00:00.0)
Το ψαλίδι των εγκαινίων (2003-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ