Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να πάρει ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ πολιτικά χαρακτηριστικά με επιθετικούς στόχους

ΚΚΕ: Για να αποκτήσει δύναμη η πάλη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων, του «Καποδίστρια 2», της εμπορευματοποίησης - ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, της Υγείας, είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο πάλης, να απορρίψουν τη στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τον «ευρωμονόδρομο»

  • Κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης εξήγγειλε χτες ο Κ. Καραμανλής, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε όσους αντιστέκονται στις δρομολογημένες ανατροπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στη ρότα της κυβερνητικής πολιτικής κινήθηκαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τοποθετούμενοι στην ίδια συνεδρίαση, επιβεβαίωσαν ότι είναι άξιοι «κοινωνικοί εταίροι». Το ΠΑΣΟΚ υποκριτικά μίλησε χτες ξανά για «κρυφή ατζέντα» της ΝΔ, όταν πρώτο έσπευσε στο «διάλογο» για να στηρίξει την αντιασφαλιστική επίθεση με το νόμο Ρέππα που υλοποιεί η κυβέρνηση.
  • Αντιδραστική είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιχειρεί να αφαιρέσει στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και ειδικότερα των γυναικών και των νέων στο Ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στο εισόδημα, στα κοινωνικά δικαιώματά τους, υπογραμμίζει το ΚΚΕ. Οι μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει αποτελούν αναπροσαρμογές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και συνέχεια των αντεργατικών εκσυγχρονισμών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και εντάσσονται στην ίδια στρατηγική.
  • Την ανάγκη να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά ο αγώνας για το Ασφαλιστικό, με επιθετικούς στόχους και αιτήματα, έτσι που να συνεχιστεί και μετά τις 12 Δεκέμβρη, υπογράμμισε από τη Λάρισα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας και σε απόρριψη των κυβερνητικών εξαγγελιών για δήθεν προστασία της μητρότητας.

ΣΕΛ.  6  -  7,   11  -  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ