Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η συζήτηση για το «χειρότερο από όλους τους προηγούμενους» - όπως τον χαρακτήρισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα - Κρατικό Προϋπολογισμό ολοκληρώθηκε χθες στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία (παρά τις προεκλογικές κόντρες τους) να επιβεβαιώνουν, για μια φορά ακόμα, την «πίστη» τους στο όραμα της ΟΝΕ, και το ΚΚΕ να καταγγέλλει αυτήν ακριβώς την αντιλαϊκή ουσία του Προϋπολογισμού του 2000!

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι οι κατευθύνσεις της «παγκοσμιοποίησης» είναι αυτές, που σήμερα έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με τα συμφέροντα των λαών, ενώ η κυβέρνηση ασκεί πολιτική εξασφάλισης πλούτου για την ολιγαρχία και φτώχειας για τον ελληνικό λαό.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, επιχείρησε για μια ακόμη φορά να παρουσιάσει μια «ονειρική» εκδοχή της πραγματικότητας, κάνοντας λόγο για άνοδο του βιοτικού επιπέδου και αύξηση των πραγματικών μισθών, χαρακτηρίζοντας επιτυχία τις όποιες «επιδόσεις», σχετικά με τους δείκτες της ΟΝΕ.

«Δημιουργική» συνεισφορά, υποσχέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσον αφορά τους στόχους της ΟΝΕ, την οποία χαρακτήρισε τόσο «πολιτική», όσο και «εθνική», ανατρέχοντας στο «παρελθόν» της ΝΔ, που, όπως είπε, ξεκίνησε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Τις συνήθεις αυταπάτες, τέλος, επιχείρησε να καλλιεργήσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας για άλλους δρόμους ένταξης της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ