Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το σύνδρομο

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ από κάθε φορά οι εκπτώσεις φέτος στα εμπορικά καταστήματα. Ενδεικτικό του πόσο καλά πάει η αγορά. Αλλά ακόμα και όλο το χρόνο εκπτώσεις να έχουμε, δε βλέπουμε να γίνονται καλύτερα τα πράγματα, διότι ναι μεν υπάρχει αφθονία προϊόντων, αλλά δεν υπάρχει όμως και το απαραίτητο χρήμα για να τα αγοράσει κανείς.

Και ίσως οι τιμές να φαίνονται μικρότερες τώρα που αναγράφονται και σε Ευρώ, όμως δεν είναι, κι αυτό έχει σημασία. Εχεις βεβαίως την αίσθηση του Ευρωπαίου, όταν βγαίνεις για βόλτα στα μαγαζιά, μόνο που δεν έχεις και το μισθό του.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΩΣ πρέπει να του πει του δημάρχου Αθηναίων ότι δεν είναι όλα τα θέματα τα ίδια, ούτε όλες οι υποθέσεις προσφέρονται για πολιτική διαφήμιση σαν αυτές που συνηθίζει. Οπως για παράδειγμα το θέμα του «συνδρόμου των Βαλκανίων».

Είπαμε μπορεί να τελειώσανε οι γιορτές και να μην μπορεί να προβληθεί φέρνοντας συλλόγους να του πουν τα κάλαντα, αλλά δεν μπορεί να επιλέγει όποια υπόθεση θέλει και να παίρνει πρωτοβουλίες, ιδίως όταν είναι τόσο σοβαρή.

Ας βρει κάτι στα μέτρα του για να παρέμβει, όπως για παράδειγμα να πάρει μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ανθοκομίας στην πρωτεύουσα, ή ας πάει σε καμιά χοροεσπερίδα ή σε κάποια εκδήλωση των προσκόπων.

Οσο για την πρωτοβουλία διαβαλκανικής διάσκεψης υπό την προεδρία του Αβραμόπουλου, μόνο ως αστείο μπορεί να το εκλάβει κανείς και μάλιστα κακόγουστο.

ΜΕ ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ μαθαίνουμε ότι ξεκίνησε συναντήσεις ο πρωθυπουργός και κατά σειρά θα περάσουν όλοι το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό πώς να το αποκαλέσουμε τώρα δηλαδή; Απλές επαφές, όπως το παρουσιάζει ο Σημίτης ή θεσμική κατοχύρωση μιας πραγματικότητας; Αναρωτιόμαστε;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ