Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι άλλα στρατιωτικά φορτία από και προς τη Γιουγκοσλαβία

Να σταματήσει κάθε προσέγγιση στρατιωτικών φορτίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από και προς την περιοχή της Γιουγκοσλαβίας, ζητά η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και παράλληλα καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν στον αναγκαίο επιστημονικό έλεγχο της περιοχής του Λιμανιού και να διαβεβαιώσουν το λαό της Θεσσαλονίκης ότι δεν υφίσταται κίνδυνος.

Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΟΛΘ, το Τελωνείο του ΟΛΘ και το Τελωνείο Ευζώνων, την οποία κοινοποιεί και προς τους ΥΜΑΘ, νομάρχη και δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ΕΔΟΘ, και τα Σωματεία Εργαζομένων στο Λιμάνι, η ΚΟΘ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Σας είναι γνωστό, καλύτερα από τον καθένα μας, ότι το 1999 το λιμάνι έγινε ο κύριος δρόμος από όπου πέρασαν τα δολοφονικά όπλα και τα στρατεύματα που έσπειραν το θάνατο και την καταστροφή στη Βαλκανική.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τις καταστροφικές συνέπειες των βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου κάνουν τις ευθύνες σας για τις διευκολύνσεις που είχατε παράσχει, πολύ σοβαρές.

Επίσης, σας είχαμε συστήσει να προχωρήσετε στον έλεγχο των φορτίων κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, πράγμα που το αρνηθήκατε επικαλούμενοι αναρμοδιότητα. Ποιος λοιπόν σήμερα μπορεί να διαβεβαιώσει το λαό της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο λιμάνι, ότι τα φορτία που διακινήθηκαν δε μόλυναν την περιοχή του λιμανιού;

Γνωρίζετε επίσης ότι μετά τη λήξη των βομβαρδισμών, προς και από τις περιοχές που μολύνθηκαν με ραδιενεργά κατάλοιπα, πηγαινοέρχονται στρατιωτικές φάλαγγες. Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει το λαό της Θεσσαλονίκης ότι αυτές οι φάλαγγες δεν είναι μεταφορείς επικαθήμενων ραδιενεργών καταλοίπων; Γίνεται κάποιος έλεγχος; Γίνεται κάποια απολύμανση για να ελαχιστοποιηθούν έστω οι κίνδυνοι;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ