Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Φλέγοντα ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ 

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, η οποία αφορά στις τραγικές εξελίξεις από τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι εγκληματικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, με τη συμφωνία και της ελληνικής κυβέρνησης, σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, είναι πλέον φανερό ότι, πέραν των άλλων, προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον, στον ντόπιο πληθυσμό της Βοσνίας, του Κοσσυφοπεδίου και άλλων περιοχών της Σερβίας, αλλά και σε στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

Οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστιες, γιατί συναίνεσε, τόσο για τους βομβαρδισμούς, όσο και για τη χρήση τέτοιων όπλων. Επιβάλλεται το ΝΑΤΟ, με τη συμβολή και της ελληνικής κυβέρνησης, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των ντόπιων πληθυσμών και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στις περιοχές που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ».

Ερωτάται ο υπουργός:

α) Αν παρουσιάστηκαν κρούσματα λευχαιμίας ή άλλα προβλήματα υγείας στους Ελληνες στρατιώτες των δυνάμεων που υπηρέτησαν ή υπηρετούν στις παραπάνω περιοχές, αν πρόκειται να γίνει πλήρης ιατρικός έλεγχος σε όλους και αν, μετά τις εξελίξεις, προτίθεται η κυβέρνηση να τους αποσύρει από τη Γιουγκοσλαβία.

β) Χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός τέτοια όπλα και τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την απαγόρευση της χρήσης τους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ