Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΑΘΗΝΑ
Συλλαλητήριο καταδίκης και αντίστασης
  • Διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ την Πέμπτη, 11 Γενάρη, στις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος 
  • Σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι  η ΝΔΕ πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, διοργανώνει την Πέμπτη 11 Γενάρη και ώρα 6.00 μ.μ στην πλατεία Κάνιγγος, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, καλεί το λαό της Αθήνας να πάρει μέρος μαζικά στην κινητοποίηση να καταδικάσει το ραδιενεργό έγκλημα του ΝΑΤΟ και να απαιτήσει την άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τη Βοσνία και το Κόσσοβο. Εξάλλου σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνική Αμυνας.

Τα φρικιαστικά αποτέλεσμα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, επισημαίνεται στο κείμενο της ανακοίνωσης, κατά της Γιουγκοσλαβίας με τη χρήση ραδιενεργών βομβών είναι συγκλονιστικά. Ο ραδιενεργός θάνατος χτυπά τους λαούς της γειτονικής χώρας και μαζί τους στρατιώτες που πήραν και παίρνουν μέρος στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής. Και συνεχίζεται: «Πάνω από 20 στρατιώτες είναι γνωστό ότι έχουν πεθάνει. Μακρύς είναι ο κατάλογος όσων έχουν μολυνθεί. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προβλέπεται ότι θα πεθάνουν το επόμενο διάστημα. Ανυπολόγιστες είναι οι οικολογικές καταστροφές που υποθηκεύουν το μέλλον και της περιοχής και τις ζωές των σημερινών και επόμενων γενιών».

Σ' άλλο σημείο της ανακοίνωσης υπογραμμίζεται: «Αυτό το μαζικό ραδιενεργό έγκλημα αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα της Νέας Τάξης, το αποκρουστικό πρόσωπο του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού, που δε διστάζει να χρησιμοποιεί ακόμη και τη ραδιενέργεια για να επιβάλλει την κυριαρχία του στους λαούς».

Η ελληνική κυβέρνηση, τονίζεται σ' άλλο σημείο, «συνένοχος και συνυπεύθυνη γι' αυτόν τον πόλεμο επιχειρεί σήμερα να κρύψει την ευθύνη της και να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό με τερατώδη ψέματα.

Ο μακάβριος, όμως, κατάλογος των νεκρών από άλλες χώρες, η τραγική αγωνία για την εκδήλωση λευχαιμίας και σε άλλους στρατιώτες και πολίτες αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα του ΝΑΤΟικού εγκλήματος. Οι ΝΑΤΟικές κυβερνήσεις μεταξύ των οποίων και η ελληνική, ΓΝΩΡΙΖΑΝ. Φιλειρηνικές οργανώσεις, επιστημονικοί και οικολογικοί σύλλογοι και παράγοντες είχαν προειδοποιήσει για τις συνέπειες της χρήσης ραδιενεργών βομβών».

Σήμερα, υπογραμμίζεται στη συνέχεια, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει αυτές τις καταγγελίες και αποτελεί δραματική προειδοποίηση για το μέλλον που επιφυλάσσει στους λαούς η ιμπεριαλιστική κυριαρχία.

Χρειάζεται τώρα να κινητοποιηθούμε. Τώρα να καταδικάσουμε το ειδεχθές ΝΑΤΟικό έγκλημα. Να απαιτήσουμε τώρα την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με τους άλλους λαούς για την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και τη διάλυσή του.

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ καλεί: «Τις μαζικές οργανώσεις να κινητοποιήσουν τα μέλη τους, να στηρίξουν το συλλαλητήριο της Πέμπτης, να αναπτύξουν πολύμορφες δραστηριότητες, ώστε να εκφραστεί η λαϊκή απαίτηση και αντίσταση στην εγκληματική δραστηριότητα της Νέας Τάξης».

Ενωμένοι θα αντιπαλέψουμε τους εγκληματίες

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, τονίζει ότι «μετά τις δολοφονικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και την εγκληματική του δραστηριότητα, συνεπικουρούμενη βέβαια από ΕΕ και ΟΗΕ, μετά τον ακήρυχτο αυτό πόλεμο, μετά τη βίαιη ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια, ήρθε στη δημοσιότητα μια άλλη πτυχή της βαρβαρότητας των "προστάτιδων Δυνάμεων". Μια πτυχή που δεν αφορά άμεσα μόνο τη γείτονα χώρα αλλά όλα τα Βαλκάνια και την Ευρώπη συνολικότερα».

Ποια ήταν αυτή η είδηση, υπογραμμίζουν στο κείμενό τους, «η χρήση ραδιενεργών όπλων από τους Αμερικάνουςκατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας. Απεμπλουτισμένο Ουράνιο ονομάζεται το δηλητήριο που έσπειραν τα ΝΑΤΟικά όπλα στη βαλκανική γη. Οι επιπτώσεις δεν είναι ακόμα ακριβώς μετρήσιμες πλην όμως είναι τεράστιες για την υγεία πολλών χιλιάδων ανθρώπων και για το ίδιο το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα αναγκαστούν να ζήσουν ακόμη περισσότερα υποψήφια θύματα».

Και συνεχίζουν: «Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί. Και ατιμωτική συμμετοχή στο έγκλημα είχε και η των πατρόνων της Ελληνική Κυβέρνησης, που σε ρόλο "μαντάμ Ορτάνς" ικανοποιεί κάθε επιθυμία των "προστατών" της χώρας μας.

Τελικά ποιος θα σταματήσει αυτή την ανθρωποφάγο μηχανή; Μόνο οι λαοί μπορούν να αντισταθούν και να αποτρέψουν τα ανθρωπόμορφα τέρατα από το να εξοντώνουν ολόκληρους πληθυσμούς. Η δύναμη του καθενός από εμάς, ενωμένη με τη δύναμη όλων αυτών που επιθυμούν να ονομάζονται άνθρωποι είναι ικανή να αντιπαλέψει αυτό τον "Αρμαγεδδώνα"».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους καλούν κάθε νεολαίο που θέλει να ζήσει σε ανθρώπινες συνθήκες, κάθε άνθρωπο που θέλει να έχει ανθρώπινη μορφή να υψώσει το ανάστημά του και να παλέψει για:

  • Την άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τη Γιουγκοσλαβία. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας. Ο ελληνικός στρατός πρέπει να πάψει να αποτελεί επιθετικό όπλο στα χέρια των τρομοκρατών της Νέας Τάξης. Αμεση και επιτακτική ανάγκη ο εκδημοκρατισμός των ενόπλων δυνάμεων. Οχι στη δημιουργία μισθοφορικού στρατού.
  • Την απομάκρυνση των ΝΑΤΟικών πυρηνικών όπλων από την Ελλάδα.
  • Την άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, μετά τη χρήση των τοξικών - ραδιενεργών όπλων από το ΝΑΤΟ.
  • Επιστροφή των Ελλήνων φοιτητών από τη Γιουγκοσλαβία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ