Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «ματιά» του Μπερνς

Γρηγοριάδης Κώστας

ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ άραγε ότι ήταν «κλείσιμο ματιού με νόημα» προς την ελληνική κυβέρνηση η χτεσινή ομιλία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νίκολας Μπερνς στη Θεσσαλονίκη;

Το λέμε, γιατί αφού είπε διάφορα απαράδεκτα, παρουσιάζοντας τη χώρα του σαν σωτήρα των Βαλκανίων, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και απέδωσε συγχαρητήρια...

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρέσβης μας προέκυψε και λίγον... γιατρός και πυρηνικός επιστήμονας χτες, μια και μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το ουράνιο, ενώ ήταν κατηγορηματικός στο ότι «δεν προκαλεί λευχαιμία»!

Ομως η δήλωσή του περί Ελλάδας σε «τροχιά ανάπτυξης» και οι αναφορές του σε «οικονομικές πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια» μοιάζει μάλλον με... προειδοποίηση προς την κυβέρνηση, κάτι του είδους «αν θέλετε να είστε από τα αγαπημένα μας παιδιά, μην ενδίδετε στις πιέσεις» του κόσμου, πρώτα και κύρια για το ουράνιο φυσικά, αλλά και για διάφορα άλλα.

Και φαίνεται ότι έπιασε τόπο, γιατί ο Πασχαλίδης χτες μίλησε με τη σειρά του για... κινήσεις χωρίς πανικό, ανάγκη ψυχραιμίας και όλα τα σχετικά. Οχι ότι είμαστε υπέρ του πανικού, αλλά αυτή η... Ολυμπία μακαριότητα που διακατέχει την κυβέρνηση σε αυτό το θέμα είναι κάτι παραπάνω από ύποπτη.

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ φυσικά παρά έκπληξη, πρέπει να προκαλεί σε οποιονδήποτε η έρευνα που δημοσιεύτηκε χτες και δείχνει ότι υπάρχει σύγχυση στο κοινό σχετικά με το θέμα του απεμπλουτισμένου ουρανίου, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου ανησυχεί.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Είναι φυσικό, όταν οι επίσημοι εκπρόσωποι τη μια μέρα λένε κάτι για να το διαψεύσουν και την επόμενη παραδέχονται το «λάθος», ενώ κυριολεκτικά οι αποκαλύψεις για τη χρήση των βλημάτων ουρανίου στην Ελλάδα ακολουθεί η μια μετά την άλλη, καθώς και οι πληροφορίες για τις παρενέργειές του. Δεν τους πιστεύει ο κόσμος, και μεταξύ μας... πολύ καλά κάνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ