Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Μεθοδεύεται πλαίσιο πολιτικοοικονομικών επεμβάσεων όπου Γης

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στη συζήτηση της έκθεσης για τη «διευκόλυνση ταχείας αντίδρασης». 

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας παρεμβαίνοντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση της έκθεσης σχετικά με τη διευκόλυνση ταχείας αντίδρασης, τόνισε τα εξής:

«Η πρόταση κανονισμού για τη δημιουργία μηχανισμού ταχείας αντίδρασης δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πλαίσιο των μη στρατιωτικών μεν, εξίσου όμως ιμπεριαλιστικών, πολιτικο-οικονομικών επεμβάσεων όπου Γης. Αυτό που θέλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ είναι ένα ταχύ μηχανισμό για την ενεργοποίηση των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, που θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα, όχι μόνο όταν υπάρχουν "κρίσεις" (αλήθεια, ας μας πουν οι συντάκτες του κειμένου, ποια στοιχεία συνιστούν την έννοια "κρίση"), αλλά ακόμη κι όταν υπάρχουν απλώς ανησυχίες ότι μπορεί να απειληθούν ή και απλώς να επηρεαστούν τα προγράμματα της δήθεν βοήθειας και συνεργασίας με τις χώρες αυτές. Βέβαια, οι εμπνευστές του κειμένου δεν κρύβουν τις προθέσεις τους ότι τα προτεινόμενα μέτρα πρέπει να συμπληρωθούν με την ευρωπαϊκή δύναμη δημόσιας ασφάλειας (ένοπλη προφανώς) για την "επιβολή του νόμου και της τάξης".

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων αποδεικνύεται βασιλικότερη της... Κομισιόν με τις τροπολογίες που καταργούν το πλαφόν των 12 εκατ. ευρώ για κάθε επέμβαση, τη συμβουλευτική επιτροπή κρίσεων και το όριο των εννέα μηνών για κάθε επέμβαση.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δε θα πάψουμε να καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική της ΕΕ που στοχεύει στην πολιτική και οικονομική εξάρτηση των τρίτων χωρών και την καταστολή του λαϊκού τους κινήματος.

Είμαστε όχι μόνο αντίθετοι με κάθε μορφής ιμπεριαλιστικό μηχανισμό ταχείας ή βραδείας αντίδρασης, αλλά επιπλέον θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη συγκρότηση ενός πανίσχυρου μετώπου όλων των λαών των χωρών αυτών ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό σχέδιο υποδούλωσής τους και για τη διεκδίκηση της θέσης που τους αξίζει σε ένα νέο, δίκαιο, διεθνή καταμερισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ