Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΔΡΑΜΑ - ΠΟΛΙΧΝΗ
Να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα και τα Βαλκάνια

Με χαραγμένη στα πρόσωπα την οργή για τον εμπαιγμό από μέρους της κυβέρνησης, εκατοντάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι και μικρά παιδιά, στη Δράμα και την Πολίχνη Θεσσαλονίκης, διαδήλωσαν χτες την απαίτησή τους να φύγει το ΝΑΤΟ από τη χώρα και τα Βαλκάνια, να καταστραφούν τα πυρηνικά και ραδιενεργά όπλα του ιμπεριαλιστικού οπλοστασίου και να γυρίσουν στην πατρίδα οι Ελληνες φαντάροι και φοιτητές.

Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, η συγκέντρωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης και τοπικών φορέων του δήμου. Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Γ. Βούρτσας, πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, ο οποίος σημείωσε τους γενικότερους κινδύνους που απειλούν την περιοχή από την παρουσία του ΝΑΤΟ και κάλεσε όλους τους δημότες να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα για Βαλκάνια ειρήνης, χωρίς τον κίνδυνο του θαΝΑΤΟυ από τα «έξυπνα όπλα», ραδιενεργά, τοξικά και κάθε είδους.

Στην πορεία που ακολούθησε μπήκαν μπροστά δεκάδες μικρά παιδιά κρατώντας πικέτες και φώναζαν τα δικά τους συνθήματα καταδίκης των ΝΑΤΟικών, με κυρίαρχο «έξω το ΝΑΤΟ και τα πυρηνικά, θέλουμε να ζούμε ειρηνικά». Με ιδιαίτερα μαχητικό παλμό, και κρατώντας κεριά αναμμένα, οι πολίτες της Πολίχνης πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της περιοχής, στον πεζόδρομο και γύρω από το παλιό δημαρχείο, διαδηλώνοντας αποφασιστικά «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά».

Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και φοιτητών, απαίτησαν και οι εκατοντάδες πολίτες της Δράμας που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης συμμετείχαν μαζικά στη χτεσινή αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση. Συμμετοχή στη συγκέντρωση δήλωσαν με την παρουσία εκπροσώπων τους η Οικολογική Κίνηση Δράμας, ο Δήμος Παρανεστίου, τα Σωματεία Ραπτών και Ξύλου, ενώ διαβάστηκαν ψηφίσματα από τους εκπροσώπους των Σωματείων Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ, Ζυθεστιατόρων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωριστής.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης που ξεκίνησε από την πλατεία, και σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής οι διαδηλωτές προσκαλούσαν τους πολίτες στο μόνο δρόμο της αντίστασης και πάλης: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη». Η πορεία κατευθύνθηκε στη Νομαρχία και το Δημαρχείο όπου θυροκόλλησαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης και κατέληξε πίσω στην πλατεία όπου οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τις σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Αξίζει να στιγματιστεί το γεγονός πως - ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές - ενώ τόσο ο δήμαρχος Μ. Τζίμας, όσο και ο νομάρχης Κ. Ευμοιρίδης, ήταν στα γραφεία τους την ώρα της διαδήλωση, αρνήθηκαν να κατέβουν να παραλάβουν το ψήφισμα καταδίκης που εγκρίθηκε στη συγκέντρωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική αντιΝΑΤΟική διαδήλωση (2004-11-26 00:00:00.0)
Οργισμένο αντιπολεμικό ποτάμι (2002-11-01 00:00:00.0)
Απαίτησαν να σταματήσει ο πόλεμος (2001-10-13 00:00:00.0)
Δε θα γίνει η εθνική μας ανεξαρτησία «παράπλευρη απώλεια» του ΝΑΤΟ (2001-01-26 00:00:00.0)
Καθημερινά στους δρόμους του αγώνα (1999-04-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-05-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ