Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη της πλατιάς διακίνησής του

Δυναμικά, με ενθουσιασμό και αισιοδοξία για την επίτευξη των υψηλών και πραγματικά φιλόδοξων στόχων τους, οι κομμουνιστές και τα μέλη της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα προετοιμάζουν, σχεδιάζουν, οργανώνουν με κάθε λεπτομέρεια την κυριακάτικη πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη», ένθετες στον οποίο θα κυκλοφορήσουν οι αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος.

Στόχοι: Να φτάσουν στο λαό όσο πιο πλατιά είναι δυνατόν οι αποφάσεις, να μελετηθούν, να αφομοιωθούν, να γίνουν οδηγός δράσης. Να είναι αυτή η εξόρμηση η μαζικότερη από άποψη συμμετοχής των κομματικών μελών και η καλύτερη από άποψη αποτελέσματος. Να αποτελέσει την απαρχή της μάχης για την άνοδο της κυκλοφορίας του «Ρ».

Για την προετοιμασία της πανεξόρμησης, αλλά και τη σημασία της, μιλήσαμε με τον Γιώργο Γεωργόπουλο, γραμματέα της Αχτίδας Α΄ Αθήνας του ΚΚΕ. Τόνισε πως η προετοιμασία της εξόρμησης άρχισε «με συζήτηση στα όργανα για τη σημασία της πανεξόρμησης, λόγω της κυκλοφορίας των αποφάσεων του Συνεδρίου, αλλά και με την έννοια να σηματοδοτήσει μια αρχή σταθερά ανοδική από την Κυριακή και μετά όσον αφορά στη σχέση του κομματικών μελών με την εφημερίδα, με την κομματική πληροφόρηση. Ταυτόχρονα, να απλωθεί η δουλιά της ΚΟ και της κάθε ΚΟΒ με τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους στο μαζικό κίνημα, μελετώντας τα ντοκουμέντα του Συνεδρίου. Η ίδια η εφημερίδα να είναι οδηγός δράσης, να ανοίγουν πόρτες, να ανοίγουν τόποι δουλιάς στο μέλος, στο φίλο του Κόμματος, να μεταφέρει τη φωνή του ΚΚΕ σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο».

Συνεχίζοντας σημείωσε: «Εκτιμώντας τη σημασία της πανεξόρμησης η κάθε ΚΟΒ έχει θέσει το πλάνο της, έχουν ενημερωθεί τα κομματικά μέλη, τα μέλη της ΚΝΕ, οι οπαδοί για να συμμετάσχουν, έχουν προγραμματιστεί μαζώξεις το πρωί της Κυριακής, ενώ η εξόρμηση θα συνεχιστεί όλη τη μέρα και την επόμενη».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή των μελών της ΚΝΕ, υπογράμμισε: «Μια ιδιαίτερη πλευρά της εξόρμησης είναι αυτή που αφορά στη συμμετοχή της νεολαίας, που και εμπειρία αποκτά, και ατσαλώνεται παραπέρα, αλλά και φέρνει για την ΚΟ νέους ανθρώπους, νέες επαφές μέσα από τη διακίνηση της εφημερίδας στους νέους ανθρώπους. Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά».

«Θεωρούμε επίσης - κατέληξε - ότι τόσο η πανεξόρμηση όσο και η δουλιά στη συνέχεια η καθημερινή, δεν πρέπει να περιοριστούν στην επαφή. Αντίθετα, πρέπει να αξιοποιηθούν ώστε να απευθύνουμε κάλεσμα στράτευσης στον αγώνα, ούτως ώστε να πυκνώσουν οι αγωνιστές που παλεύουν μέσα από το μαζικό κίνημα για τα ιδιαίτερα και τα γενικότερα προβλήματα και στην κατεύθυνση να χτίζονται οι προϋποθέσεις για Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Μέτωπο Πάλης, αλλά και στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης του Κόμματος».

Από την πλευρά του ο Αλέκος Μαρινάκης, γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, τόνισε πως όλες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ έχουν προετοιμαστεί να δώσουν τη μάχη της διάδοσης της εφημερίδας, και κατά συνέπεια και των αποφάσεων του 16ου Συνεδρίου. «Εχουν τεθεί φιλόδοξοι στόχοι - τονίζει - όχι μόνο για τη διακίνηση, αλλά και ως προς το να αξιοποιήσουμε την εξόρμηση για να καλέσουμε τους νέους ανθρώπους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 25ης του Γενάρη. Τα μέλη της ΚΝΕ θα δώσουν παντού το "παρών", καλώντας τη νεολαία να αντισταθεί στην πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της ελληνικής κυβέρνησης, να συστρατευτεί στους αγώνες του αντιιμπεριαλιστικού-φιλειρηνικού κινήματος, καλώντας τη να συμβάλει στην υπόθεση του Μετώπου. Και σε αυτή την κατεύθυνση ένα μεγάλο βήμα θα είναι η πλατιά διακίνηση των αποφάσεων του Συνεδρίου, η μελέτη τους, η αφομοίωσή τους από τους νέους ανθρώπους, που ανησυχούν, αγωνιούν, προβληματίζονται και ψάχνουν διέξοδο. Για το λόγο αυτό η μάχη της Κυριακής είναι σημαντική και είμαστε παραπάνω από αισιόδοξοι πως θα τη δώσουμε με επιτυχία, επιτυχία και σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή της Οργάνωσης και σε ό,τι αφορά στην ανταπόκριση των νέων ανθρώπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ