Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Β/Δ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΝΗΣΩΝ
Καταδικάζει το έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία

Τις φρικιαστικές μακροπρόθεσμες συνέπειες από τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ εναντίον του λαού της Γιουγκοσλαβίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία, που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε το ΝΑΤΟικό έγκλημα και συμμετείχε στο αντιπολεμικό κίνημα, καταγγέλλει ως υπεύθυνες για το έγκλημα όλες τις ΝΑΤΟικές κυβερνήσεις. Συνυπεύθυνη, συμπληρώνει, είναι και η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί υπέγραψε μαζί με τις άλλες για να γίνει αυτός ο άδικος πόλεμος, αλλά και γιατί παρείχε στρατιωτικές διευκολύνσεις.

Αδιάψευστος μάρτυρας η βάση του Ακτιου στην περιοχή μας, όπου απογειώνονταν τα AWACS για να κατευθύνουν τις «έξυπνες» βόμβες του ολέθρου. Γι' αυτό, σημειώνει, και οι καθησυχαστικές δηλώσεις και τα ψέματα δεν μπορούν να υποβαθμίσουν το πρόβλημα. Ο κατάλογος των νεκρών τη διαψεύδει. «Η πραγματικότητα», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, «επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του φιλειρηνικού κινήματος και των επιστημόνων και αποτελεί δραματική προειδοποίηση για το μέλλον που επιφυλάσσει στους λαούς η ιμπεριαλιστική κυριαρχία». Επίσης, τονίζει ότι ανεξάρτητα από τις απόψεις που μπορεί να υπάρχουν και τις πολιτικές εκτιμήσεις για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, δεν μπορεί και δεν έχει δικαίωμα κανένας να σιωπά μπροστά στις εγκληματικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων καλεί όλους τους εμπορικούς συλλόγους της περιοχής να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους άλλους φορείς και να απαιτήσουν:

  • Να επιστρέψουν τώρα όλοι οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται εκτός συνόρων, καθώς και οι Ελληνες φοιτητές από τη Γιουγκοσλαβία.
  • Να απομακρυνθεί το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να διαλυθεί.
  • Να καταργηθούν και να καταστραφούν τα πυρηνικά και βιοχημικά όπλα.
  • Να παρέμβει άμεσα ο ΟΗΕ ώστε να παρθούν μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος στη Γιουγκοσλαβία και να διατεθούν κονδύλια από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που είναι υπεύθυνοι για το έγκλημα σε βάρος των λαών της.
  • Να καταργηθούν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις και ιδιαίτερα για την περιοχή μας η βάση των AWACS στο Ακτιο.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενδεχόμενο εμπλοκής της βάσης του Ακτίου (2016-08-30 00:00:00.0)
Καταδικάζουν και καλούν σε ενότητα και δράση (2001-01-18 00:00:00.0)
Θα είναι όλοι εκεί! (2000-05-25 00:00:00.0)
Εκκληση για σταμάτημα των βομβαρδισμών (1999-05-05 00:00:00.0)
Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος (1999-04-16 00:00:00.0)
Δυναμικά συλλαλητήρια (1999-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ