Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Πανθεσσαλονίκιο συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη

Εκφράζοντας το ογκούμενο λαϊκό αίσθημα οργής και αγανάκτησης για το πυρηνικό έγκλημα των ΝΑΤΟικών στα Βαλκάνια και την αντίσταση των λαϊκών στρωμάτων που παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΕΔΟΘ, οι πέντε ΕΛΜΕ και οι Διδασκαλικοί Σύλλογοι του νομού, οργανώνουν πανθεσσαλονίκιο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τρίτη 23 Γενάρη.

Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 7 μμ από το άγαλμα του Βενιζέλου και αναμένεται να εκφράσει την καταδίκη του λαού της πόλης για την εγκληματική χρήση όπλων ουρανίου, να καταγγείλει τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων στο έγκλημα και να απαιτήσει τη λήψη άμεσων μέτρων για την επιστροφή των Ελλήνων στρατευμένων από Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο, χωρίς αντικατάστασή τους από άλλους, την επιστροφή των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία και την εγγραφή τους σε ελληνικά ΑΕΙ.

Το συλλαλητήριο θα εκφράσει ακόμα την αντίθεση του λαού στην παραμονή των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες των Βαλκανίων και θα προβάλλει το αίτημα για την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, την έξοδο της χώρας μας από τον επιθετικό οργανισμό και τη διάλυσή του.

Σχετικά με τη σημασία και το σκοπό του συλλαλητηρίου ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Θανάσης Κρουστάλης, δήλωσε: «Με το συλλαλητήριο θέλουμε να διαδηλώσουμε όχι μόνο για τις συνέπειες του ουρανίου, αλλά και το ότι η συνολική παρουσία του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια είναι επιζήμια για τους λαούς των χωρών.

Επιζητούμε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό και ισχυρό μέτωπο ενάντια στη Νέα Τάξη, ώστε να ξηλωθεί το ΝΑΤΟ από την περιοχή. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρει μαζικά μέρος στη διαδήλωση. Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης σε συσπείρωση για την πραγμάτωση των παραπάνω στόχων».

Εξάλλου την Τρίτη 23 Γενάρηειδική εκδήλωση καταδίκης του ΝΑΤΟικού εγκλήματος, θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ στις Σέρρες, με πρωτοβουλία φορέων του νομού. Λαϊκή συγκέντρωση στην αίθουσα του ΕΚΣ με συμμετοχή και επιστήμονα ειδικού στο πρόβλημα και στη συνέχεια θα γίνει πορεία στην πόλη των Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ