Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Γνωρίζαμε αλλά δεν μπορούσαμε...

Δικαιολογίες για τη στάση που κράτησε όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε με πυρηνικά πυρομαχικά τη Γιουγκοσλαβία, εξακολουθεί να αναζητά ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου.

Απαντώντας χτες, μετά τη συνάντηση που είχε με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τη διαμάχη που έχει δημιουργηθεί με αφορμή την έκθεση Focus, ο Γ. Παπανδρέου θέλησε να δικαιολογήσει την αδράνεια της κυβέρνησης, λέγοντας: «Δεν είχαμε κάνει εμείς σε βάθος μελέτες για τη ραδιενέργεια. Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν από τους βομβαρδισμούς, η έκτασή τους όμως ήταν κάτι το οποίο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν μπορούσε να γνωρίζει, διότι δεν είχε την τεχνογνωσία να αναλάβει μια τέτοια υπόθεση».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε: «Εμείς πρώτοι επισημάναμε ότι υπάρχει οικολογικό πρόβλημα από τους βομβαρδισμούς και κάναμε μελέτες». Ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχτηκε επίσης ότι η οργάνωση Focus επισήμανε πως με τους βομβαρδισμούς «θα μπορούσαν αν υπάρχουν υπολείμματα ραδιενέργειας, χωρίς όμως να γίνει σε βάθος έρευνα από την ομάδα αυτή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ