Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα
  • Συλλαλητήριο χτες στα Τρίκαλα.
  • Εκδήλωση σήμερα, στις 11 π.μ., στην Καρδίτσα 

Μήνυμα αντιιμπεριαλιστικής δράσης κατά των Ευρω - ΝΑΤΟικών φονιάδων και του ραδιενεργού εγκλήματος που έχουν διαπράξει, έστειλαν χτες οι φιλειρηνιστές των Τρικάλων, που συμμετείχαν στην αντινατοϊκή κινητοποίηση που διοργάνωσαν πλήθος μαζικών φορέων του νομού. Δίνοντας δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο, που έγινε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου των Τρικάλων, διαδήλωσαν την καταδίκη τους στα ΝΑΤΟικά εγκλήματα και στη συνένοχη στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πάλη τους εναντίον της ιμπεριαλιστικής «Νέας Τάξης Πραγμάτων».

Την εγκληματική δράση του ΝΑΤΟ κατήγγειλαν στις ομιλίες τους, ο Νίκος Λάζος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, η Ντίνα Τσούβα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, ο Ντίνος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της Αντιιμπεριαλιστικής Αντιπολεμικής Κίνησης και ο μαθητής Βασίλης Σιδέρης, εκπρόσωπος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 2ου Γυμνασίου.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Τρικάλων, η οποία κατέληξε στο Στρατόπεδο της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων, που συμμετείχε στη χτεσινή αντινατοϊκή κινητοποίηση, επισημαίνει: «Είδαμε τους βετεράνους του πολέμου του Κόλπου να πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από καρκίνο. Είδαμε παιδιά στο Ιράκ να γεννιούνται παραμορφωμένα. Δε χρειάζεται αυτά να τα δούμε στη χώρα μας για να βγούμε στο δρόμο και να παλέψουμε κόντρα στο ΝΑΤΟ και τις συμβιβασμένες κυβερνήσεις. Εμείς οι μαθητές, τουλάχιστον, επειδή το μέλλον μας τώρα ξεκινά και σκοπεύουμε να ζήσουμε για πολλά χρόνια ακόμη σ' αυτόν τον πλανήτη, δε θα επιτρέψουμε επίθεση στη ζωή μας». Και καταλήγει: «Θα ενώσουμε τη φωνή μας και την οργή μας με τους εργαζόμενους και όλο τον Τρικαλινό λαό. Να γίνει χείμαρρος η ορμή της νιότης μας, να παρασύρει και να πνίξει στο πέρασμά της τους ΝΑΤΟικούς εγκληματίες, πριν καταστρέψουν με τα έξυπνα όπλα τους τη ζωή μας».

  • Σήμερα, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα εκδήλωση για τις συνέπειες της ρίψης βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου, με τη συμμετοχή επιστημόνων και άλλων ειδικών, που διοργανώνουν ο Δήμος Καρδίτσας και η Επιτροπή Ειρήνης. Η εκδήλωση θα γίνει στο Εμπορικό Επιμελητήριο Καρδίτσας.
  • Και στη Λάρισα συνεχίζονται οι αντινατοϊκές εκδηλώσεις που διοργανώνουν μαζικοί φορείς του νομού. Την Τετάρτη, 24 του Γενάρη, θα γίνει εκδήλωση με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης και της ΚΕΔΙΚΑ, στην οποία θα μιλήσουν οι Θ. Γεράνιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου ΑΘηνών και Τριαντ. Αλμπάνης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ