Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Οι κυβερνήσεις ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους για το έγκλημα»

Θέση για το τεράστιο θέμα των καταστροφικών αποτελεσμάτων από τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου στις πρόσφατες συρράξεις στον Περσικό και τα Βαλκάνια, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά, στη δεύτερη συνεδρίασή του που έγινε την προηγούμενη Τρίτη, 16 του μηνός.

Το ΔΣ Πειραιά θεωρεί απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των ανθρωπίνων συνειδήσεων για «να τεθεί άμεσα τέλος σε τέτοιου είδους όπλα, που απ' ό,τι αποκαλύπτεται, ένα από τα τερατώδη κίνητρα της χρήσης τους είναι η ανέξοδη διάθεση ραδιενεργών καταλοίπων από τις μεγάλες δυνάμεις». Πιστεύει ότι οφείλουμε όλοι μας, όλοι οι λαοί της Γης, να υποχρεώσουμε τις κυβερνήσεις που συναίνεσαν στο έγκλημα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επωμιστούν πλήρως το βάρος της καλύτερης δυνατής αποκατάστασης που παρέχει η σημερινή επιστήμη, τεχνολογία και τα οικονομικά μέσα που διαθέτουν. «Να συλλογιστούν όλες αυτές οι κυβερνήσεις γύρω από την τερατώδη αυτή επέκταση μιας αλαζονικής πολιτικής και να αναθεωρήσουν πλήρως τη θεώρησή τους για τις διεθνείς σχέσεις, σεβόμενες μία βασική αρχή του πολιτισμού μας, τη μη επέμβαση στα εσωτερικά των κρατών», σημειώνει το ΔΣ Πειραιά στο ψήφισμά του.

Τέλος σε ό,τι αφορά τους Ελληνες στρατιώτες και φοιτητές, στο ψήφισμα αναφέρεται πως «πρέπει να γυρίσουν αμέσως από τις χώρες που δέχτηκαν ραδιενεργά πλήγματα, σε μια κίνηση που θα έχει και τη σημαία έναρξης μιας πραγματικής διαδικασίας ειρήνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ