Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εν αναμονή των δημοσκοπήσεων

Με το βλέμμα στο «νέο κύμα» των δημοσκοπήσεων η ηγεσία της ΝΔ πορεύεται προς το συνέδριο, εκμεταλλευόμενη τη «νηνεμία» στο εσωκομματικό μέτωπο μετά τις συνεδριάσεις της ΚΟ και της ΚΕ.

Η Ρηγίλλης αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία τα γκάλοπ που θα αρχίσουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις αμέσως επόμενες μέρες, στα οποία θα εμφανίζεται η «απήχηση» του υπό κατασκευή κόμματος του Δ. Αβραμόπουλου. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι τα «φρέσκα» γκάλοπ θα παρουσιάζουν διψήφιο ποσοστό στο νέο κόμμα (λόγος γίνεται για 14%-19%!), σε μια προσπάθεια των κατασκευαστών κομμάτων να δώσουν «αέρα» στο καινούριο δημιούργημά τους. Οσο και αν η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται ψύχραιμη, θεωρώντας ότι δε θα έχει απώλειες από το νέο κόμμα, ωστόσο δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία της για το κλίμα που θα δημιουργηθεί με τα γκάλοπ και τις επιπτώσεις που θα έχει στο εσωτερικό της. Πάντως, η «γραμμή» που έχει διαμορφωθεί στη Ρηγίλλης είναι ότι δεν πρέπει να γίνουν επιθέσεις προς την πλευρά του Δ. Αβραμόπουλου, ενώ δε λείπουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει «να διατηρηθούν οι γέφυρες» μαζί του, προσβλέποντας στο βάθος του ορίζοντα σε μια συνεργασία μαζί του «ανάλογα με την έκβαση των εξελίξεων». Ενδεικτικές της ανησυχίας που διακατέχει τη ΝΔ είναι, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι παρεμβάσεις που επιχειρεί σε συγκεκριμένα «κέντρα» για να αποσύρουν την υποστήριξή τους στο νέο κόμμα.

Την ίδια στιγμή, ξεκινούν οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων (σήμερα οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ, αύριο η ΟΝΝΕΔ) με θέμα την πορεία προς το συνέδριο. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει τη διεξαγωγή 7 περιφερειακών συνδιασκέψεων και κάποιων «θεματικών» μέχρι τα τέλη του Μάρτη. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καθυστερήσει η επεξεργασία θέσεων τόσο για τις αλλαγές στο καταστατικό όσο και σε επίπεδο «παραγωγής πολιτικής» και γι' αυτό έχουν τεθεί συγκεκριμένες προθεσμίες στις αρμόδιες επιτροπές για την κατάθεσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ