Σάββατο 20 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Εμπλουτισμένη» υποτέλεια

Ποιος βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία την άνοιξη του 1999; Ποιοι χρησιμοποίησαν τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου; Πρέπει να γυρίσουν οι Ελληνες στρατιώτες που συμμετέχουν στο εκστρατευτικό σώμα στο Κοσσυφοπέδιο; Οσο και αν ακούγεται απίστευτο υπάρχει τουλάχιστον ένας πολιτικός αρχηγός που προσποιείται ότι δε γνωρίζει την απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα: Ο Κ. Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ποτέ δεν εκστόμισε τη λέξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ή ΕΕ για να κατονομάσει τους αρχιδολοφόνους της νέας τάξης και τους υπαίτιους της θηριωδίας στα Βαλκάνια. Ποτέ δεν τους καταλόγισε ευθύνη και δεν τους «έδειξε» ως υπεύθυνους για το βρώμικο πόλεμο. Ούτε κατά τη διάρκεια των δολοφονικών βομβαρδισμών του γιουγκοσλαβικού λαού ούτε τώρα με τις αποκαλύψεις ότι οι εγκληματίες του ΝΑΤΟ στην πραγματικότητα είχαν διεξάγει ένα πυρηνικό πόλεμο. «Εγκλήματα χωρίς εγκληματίες δεν υπάρχουν», είπε τελευταία ο Κ. Καραμανλής αναφερόμενος, όμως, στο «έγκλημα» της Σοφοκλέους. Για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όμως, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, φαίνεται ότι αυτό μπορεί να συμβεί...

Από την άλλη, όμως, δε διστάζει να ισχυρίζεται ότι «η ΝΔ ήταν αντίθετη με τους βομβαρδισμούς και σ' αυτό το θέμα δικαιωνόμαστε και επιβεβαιώνεται η ορθότητα της άποψής μας». Η αλήθεια όμως είναι ότι η ηγεσία της ΝΔ τόσο κατά τη διάρκεια του πολέμου όσο και τώρα με τις αποκαλύψεις για τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου κάνει προσεγμένη προπαγάνδα ακριβώς γιατί δεν εναντιώνεται ούτε αντιτίθεται στα αφεντικά της νέας τάξης, ούτε αντιτίθεται στις επιδιώξεις των ευρωατλαντικών. Απέφυγε συνειδητά και επίμονα, για παράδειγμα, να καταδικάσει ευθέως τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και επιχειρούσε, προκειμένου να μην έρθει σε αντίθεση με τη σύσσωμη λαϊκή κατακραυγή, να υπεκφύγει με διατυπώσεις του τύπου ότι «καταδικάζουμε τη βία απ' όπου και αν προέρχεται»(!) βάζοντας στην ίδια μοίρα θύτη και θύμα ή ότι «χρειάζεται μια πολιτική λύση», η οποία, όμως, πρέπει να στηρίζεται στη συμφωνία Ραμπουγιέ! Αν επέκρινε για κάτι τις ΗΠΑ ο Κ. Καραμανλής, ήταν γιατί «οι βομβαρδισμοί δεν εντάσσονται σε ένα συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο δράσης»!!! Ποτέ η ηγεσία της ΝΔ δεν ξέφυγε από το ρόλο του κολαούζου των αμερικανικών επιλογών και επιχειρούσε να δικαιολογήσει την υποτέλειά της -που δεν υστερούσε στην πράξη από αυτή της κυβέρνησης Σημίτη - με το επιχείρημα ότι «δεν μπορούμε να επιβάλλουμε λύσεις και να αναγκάσουμε τους ισχυρούς της Γης και τους συμμάχους να συρθούν στις δικές μας θέσεις». Ολοι, έλεγε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών ο Κ. Καραμανλής, «ζούμε το ρεαλισμό της εποχής». Εννοούσε προφανώς το ρεαλισμό της υποταγής.

Από την άλλη, όμως, δε διστάζει να δημαγωγεί ασύστολα και είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ, όπου απαντώντας στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι τάχα «πάσχισε να μη γίνουν οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία», αναρωτήθηκε: «Τα Αβακς ποιος τα διέθεσε; Τα συστήματα ραντάρ ποιος; Υπέγραψαν ή δεν υπέγραψαν τους βομβαρδισμούς;»! Ξέχασε όμως να προσθέσει ότι για όλα αυτά είναι συνένοχος γιατί όχι μόνο δεν ψέλλισε μια λέξη αντίστασης, αλλά αντίθετα πρόσφερε πλήρη κάλυψη στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και στην κυβερνητική συμμετοχή σ' αυτήν.

Συνυπεύθυνοι

Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ από την αρχή τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟικό στρατό κατοχής στη Γιουγκοσλαβία. Από την άποψη αυτή είναι συνυπεύθυνη για την υγεία και τις ζωές των χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτών που έχουν περάσει όλο αυτό τον καιρό από το Κοσσυφοπέδιο. Από αυτή την ευθύνη της δεν μπορεί να απαλλαγεί ή εξιλεωθεί με τις «μεσοβέζικες» θέσεις που παίρνει σήμερα, ότι, δηλαδή, πρέπει να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες, αλλά εάν και όταν αποδειχθεί ότι απειλείται η υγεία και η ζωή τους! Στην πραγματικότητα αυτή η θέση του ταυτίζεται με αυτή της κυβέρνησης που κρατάει τους στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο για λόγους...«εθνικού συμφέροντος». Η ευθύνη του Κ. Καραμανλή είναι ακόμα μεγαλύτερη στο βαθμό που παραδέχεται ότι «είναι σίγουρο πως το ΝΑΤΟ, χρησιμοποίησε βλήματα μη εμπλουτισμένου ουρανίου σε περιοχές κοντά στο Ουρόσεβατς, όπου σταθμεύει ο κύριος όγκος της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου».

Στο ίδιο πνεύμα κινείται η ηγεσία της ΝΔ και απέναντι στο έγκλημα με τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουράνιου από το συνδικάτο του εγκλήματος. Στα λόγια ο Κ. Καραμανλής εμφανίζεται να ανησυχεί, ζητά «ενημέρωση», διατυμπανίζει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί να χυθεί άπλετο φως και να «λάμψει η αλήθεια» και την ίδια στιγμή παραπέμπει την αποκάλυψη της αλήθειας... στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ζητά από την κυβέρνηση να προσφύγει και προς την κατεύθυνση αυτή υποδεικνύει να αναλάβει πρωτοβουλίες! (Η κυβέρνηση Σημίτη φυσικά δε χρειάζεται τις -περιττές - υποδείξεις του...). Βέβαια στο επίπεδο του δικομματικού καυγά επιχειρεί να πείσει ότι ο ίδιος θα διαχειριζόταν το θέμα πιο αποτελεσματικά, με διαφάνεια και ειλικρίνεια!

Βασική έγνοια και αποστολή της ηγεσίας της ΝΔ ήταν και παραμένει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να «ελεγχθεί» μια έξαρση του αντιαμερικανισμού στον ελληνικό λαό και να υπονομευτεί η ανάπτυξη ενός ρωμαλέου αντιπολεμικού -αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Από αυτή τη σκοπιά αυτή μπορεί να είναι υπερήφανη ότι ανταποκρίθηκε στις συνεχείς συστάσεις και οδηγίες του Ν. Μπερνς...


Π.Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εδώ και χρόνια φωτογραφίζουν το έγκλημα εκθέσεις και ειδικοί... (2002-07-06 00:00:00.0)
Ο αρχηγός που τους αξίζει (2001-05-10 00:00:00.0)
Η επίθεση του ΝΑΤΟ δεν έχει τελειώσει (2001-02-13 00:00:00.0)
Επικίνδυνη... σαν το ουράνιο η «ουράνια γαλήνη» (2001-01-27 00:00:00.0)
Αποδείξεις για τις συνέπειες του «Συνδρόμου των Βαλκανίων» (2001-01-17 00:00:00.0)
Σήμερα το αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο (2001-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ