Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Ορισμένες σκέψεις

Δύο σημεία θέλω να θίξω:

1. ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ: Λέμε ότι δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση, είναι όμως, αφού αποσκοπεί στο κέρδος και ως προς τη σχέση με τους εργαζόμενους και όχι συνεργαζόμενους. Εδώ σας παραπέμπω στην ανάλυση για συνθήκες οικονομίας, σχέσεων που έστρωσαν το δρόμο στην ανατροπή και παλινόρθωση του καπιταλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Εμείς θα τρέφουμε στον κόρφο μας αυτές τις συνθήκες και αυτή τη νοοτροπία; Η επιχείρηση αυτή όπως και οι άλλες μιντιακές είναι απαράδεκτη, για τους συνειρμούς που προκύπτουν αβίαστα, δίνει όπλα στους εχθρούς μας, είναι παραφύσιν.

2. ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Τι κάνουμε εδώ; Ξαφνικά μας έρχεται η επιφοίτηση, βλέπουμε το φως το αληθινό, μεμιάς και πάμε για λαϊκή εξουσία και δικτατορία του προλεταριάτου, τα λέμε, τα συμφωνάμε, πορευόμαστε στις «δικές» μας πορείες, μισαλλοδοξούμε με όσους δεν μας ακολουθούν και τους παραδίδουμε στον οπορτουνισμό, στη μαυρίλα, στην απάθεια ή τη μοιρολατρία. Γιατί έχουμε την απαίτηση με το που θα κάνουν να σηκωθούν από εκεί που τους έχουν σωριάσει παραζαλισμένους βομβαρδισμένους οικονομικά, «κουλτούρα» και υποκουλτούρα να κάνουν μαζί μας το μεγάλο άλμα προς την κοινωνική δικαιοσύνη - αταξική κοινωνία.

Μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε όλο αυτό τον κόσμο στους μαζικούς εργατικούς, λαϊκούς αγώνες, ιδεολογικοπολιτικά και οργανωτικά.

Να κολυμπάμε στη λαοθάλασσα στα μικρά και μεγάλα κύματα, στις φουρτούνες και τις μπονάτσες ο μπούσουλας που θα τις κατευθύνει στα απάνεμα λιμάνια ενός κόσμου χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δίκαιο και ειρηνικό.

Ετσι αλλάζουν οι συσχετισμοί στις πιο πλατιές συσπειρώσεις στο αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό, δημοκρατικό μέτωπο, στις αντιπαραθέσεις μέσα σ' αυτό, θεωρία και πρακτική, συσσώρευση εμπειρίας, στην έμπρακτη επαλήθευση της ορθότητας της επιστημονικής μας κοσμοθεωρίας και του καθοδηγητικού ρόλου του ΚΚΕ που πρέπει να τον κατακτήσουμε.

Είναι ο δύσκολος δρόμος αλλά ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ. Πώς αλλιώς θα πείσουμε ότι πολεμάμε και τραγουδάμε, όχι για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου απ' τον κόσμο, μα για να σμίξουμε τον κόσμο;


Ευαγγελία Φρονιμάδη
Φίλη του Κόμματος, Κιάτο Κορινθίας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ