Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ
Θα στηρίξουμε την εφημερίδα μας

«Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας ανελέητης επίθεσης από την κυβέρνηση και την εργοδοσία σε όποιον αντιστέκεται, σε όποιον πολεμά την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης», αυτό καταγγέλλει μεταξύ άλλων το Παράρτημα Εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την επίθεση εναντίον του «Ριζοσπάστη».

«Στόχος - τονίζει το παράρτημα - δεν είναι να δικάσουν το "Ρ", αλλά να φιμώσουν την ελευθεροτυπία. Χτυπώντας το "Ρ", θέλουν να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα που αντιστέκεται, που παλεύει για ένα άλλο αύριο, θέλουν να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω στην εποχή του ιδιώνυμου».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο «Ριζοσπάστης» είναι η μόνη εφημερίδα που στήριξε και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και αυτών στο Μετρό της Αθήνας. «Από την πρώτη στιγμή - τονίζεται - είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό για όσα συνέβησαν στο έργο, μίλησε για τα 1.100 ατυχήματα, για τις σχέσεις εργασίας, πρόβαλε τα αιτήματά μας. Ηταν η μόνη εφημερίδα που δεν έλειψε όσες φορές καλέσαμε τα κανάλια και τις εφημερίδες για τα προβλήματά μας, ήταν παρούσα όταν άλλοι έλαμπαν διά της απουσίας τους».

Το Παράρτημα καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη δίωξη εναντίον της εφημερίδας, υπογραμμίζει πως θα πέσει στο κενό όπως πολλές φορές συνέβη στο παρελθόν με άλλες διώξεις και δεν μπορεί να φιμωθεί, γιατί δε φιμώνεται το δίκιο, η αλήθεια και η αντίσταση.

Τέλος, σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την εφημερίδα για να συνεχίσει να ακούγεται η φωνή της εργατικής τάξης και πως θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στις 10/2, στο Πεδίον του Αρεως, στις 7 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ