Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Η ποινικοποίηση της πολιτικής μας ζωής

«Γλιτώσαμε από τα λεοντάρια/και θα μας φάνε οι κοριοί»

(Μπέρτολντ Μπρεχτ}

Ανοικτή Επιστολή, υπόψη κ. Σημίτη

Kύριε Σημίτη,

Θα έχετε ακούσει ασφαλώς ότι μία από τις σοβαρότερες αιτίες που οδήγησαν το Ελληνικό Εθνος στον αλληλοσπαραγμό του Εμφυλίου Πολέμου, ήταν και η «ποινικοποίηση της πολιτικής μας ζωής».

Διότι όταν οι αγωνιστές που, με οποιονδήποτε τρόπο έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση, έβλεπαν ότι όσοι συναγωνιστές τους περνούσαν από τις αίθουσες των δικαστηρίων οδηγούνταν στη συνέχεια στο εκτελεστικό απόσπασμα (με εξαίρεση μόνο εκείνων που αποκήρυτταν τις πολιτικές τους πεποιθήσεις), ήταν και επόμενο οι αναφερόμενοι αγωνιστές αντί για τις αίθουσες των δικαστηρίων να προτιμούσαν τα ασφαλή «λημέρια» των βουνών.

Ετσι σχηματίστηκαν οι πρώτες ομάδες των καταδιωκομένων που αποτέλεσαν τη «μαγιά» του «Δημοκρατικού Στρατού» και την επίσημη απαρχή του ΕΜΦΥΛΙΟΥ.

Αλλά η συνεχιζόμενη ποινικοποίηση της πολιτικής μας ζωής και μετά τη λήξη του «Εμφυλίου» είχε τραγικές συνέπειες, τις γνωστές δίκες, τη δίκη του Μπελογιάννη, των αεροπόρων, τις δίκες των χιλιάδων αγωνιστών, με αποτέλεσμα να αποδεκατιστούν σχεδόν όλες οι τοπικές ηγεσίες από όλα τα διαμερίσματα της χώρας. Να ορφανέψουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Αλλά και το ίδιο το προοδευτικό κίνημα να στερηθεί τα πιο αξιόλογα και γενναία παλικάρια του.

Κύριε Σημίτη,

Ηποινικοποίηση της πολιτικής μας ζωής στην πράξη είναι φασιστική μέθοδος. Και όποτε εφαρμόστηκε, δίχασε βαθιά τον ελληνικό λαό (δεν ωφελήθηκε κανείς, ηθικά τουλάχιστον, από την επιβολή της). Αλλά απορύθμιζε πάντοτε τη ζωή ολόκληρου του έθνους.

Και μόνο άτομα με βεβαρημένο παρελθόν και φασιστική νοοτροπία, όπως, καλή ώρα, ο Ευάγ. Γιαννόπουλος, επιχειρούν να τη νεκραναστήσουν. Μόνο άτομα με «ταγματασφαλίτικη» συνείδηση και συμπεριφορά επιδιώκουν να «κάψουν» βιβλία και να φιμώσουν περιοδικά και εφημερίδες που ασκούν κριτική. Μόνο οι «κανίβαλοι» του «ναζισμού» έριχναν τα βιβλία στην «πυρά» και χόρευαν με ικανοποίηση γύρω από τις φλόγες τους.

Ο Ε. Γιαννόπουλος έχει πανικοβληθεί. Γι' αυτό προβαίνει και σε σπασμωδικές κινήσεις και σε «τυφλά» χτυπήματα. Φοβάται μην αποκαλυφθεί το σκοτεινό του παρελθόν. Τρέμει, σαν τον διάβολο το λιβάνι, την αλήθεια. Γι' αυτό και από μια άποψη είναι επικίνδυνο άτομο, εξαιτίας και του γεγονότος ότι βρίσκεται «θεμιστοπόλος» του ιερού τεμένους της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Που μονάχα και η απλή παρουσία του εκεί κλονίζει την εμπιστοσύνη του Ελληνα πολίτη για το αδιάβλητο της υποτιθέμενης «ανεξαρτησίας» της.

ΟΕ. Γιαννόπουλος ζητάει 1 δισ. από το «Ριζοσπάστη» και το περιοδικό «Nemecis» για ηθική ικανοποίηση κι άλλο 1 δισ. για το βιβλίο μου «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΕΥ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ» γιατί, λέει: ...«Είναι κατάπτυστο, περιέχει ασύστολα ψεύδη και δηλητηριώδεις ισχυρισμούς αναληθών γεγονότων, με μειωτικά και προσβλητικά σχόλια και ειρωνικές φράσεις σε βάρος μου και έχει στόχο, όχι μόνο τον ονειδισμό, αλλά και τον πλήρη διασυρμό της τιμής και της υπόληψής μου...».

Αυτά τα «ψιλοπράγματα» δηλαδή 1 δισ. ζητάει ο Ε. Γιαννόπουλος του οποίου θίχτηκε η υπόληψη! Αλλά γιατί δεν αναφέρει έστω και ένα από τα ασύστολα ψεύδη!

Μα! Ο ίδιος ο Γιαννόπουλος δεν είναι αυτός που κόμπαζε, γεμάτος έπαρση στη συνέντευξή του με τον δημοσιογράφο του «Βήματος» Λάλα (16.8.1998, σελ. Α 15) ότι: ...«Μπροστά στο τείχος, Λαού - Γιαννόπουλου, όλοι έσπασαν τα μούτρα τους».

Τώρα γιατί βάζει τα «κλάματα», πως τάχα εμείς διασύρουμε την υπόληψή του!

Αλλά για ποια υπόληψη γίνεται λόγος; Την ανύπαρκτη ή αυτήν που έριξε στα σκουπίδια;

Ομως, δεν είναι δυνατόν, Κύριε Σημίτη, να ισχυρίζεται κάποιος ότι έχει υπόληψη, όταν ο ίδιος πλαστογραφεί το νόμο (και μάλιστα υπουργός εν ενεργεία) για να καρπωθεί τη σύνταξη (του Ταγματάρχη) που δε δικαιούται.


Γεώργιος ΜΑΝΔΙΚΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ