Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λόγω ... «αμφιβολιών»!!!

Παλιά στην Ελλάδα ο λόγος για τον οποίο προκηρύσσονταν εκλογές ήταν επειδή έτσι ήθελαν οι Αμερικανοί. Παρεμπιπτόντως και τότε που δε γίνονταν εκλογές, όπως στις περιόδους της δικτατορίας, και πάλι επειδή έτσι ήθελαν οι Αμερικανοί δε γίνονταν οι εκλογές. Εν πάση περίπτωση, μια και τώρα μιλάμε για τις εκλογές, τις εκλογές που διενεργούνται, πρέπει να θυμίσουμε ότι κάποτε φτάσαμε μέχρι του σημείου - τη δεκαετία του '50 - να είναι ο Αμερικανός πρέσβης, ο Πιουριφόι, εκείνος που καθόρισε έως και το εκλογικό σύστημα με το οποίο κλήθηκε να ψηφίσει ο ελληνικός λαός!

***

Ομως, τούτα τα... εθνικοανεξαρτησιακά - είτε γίνονταν στα φανερά είτε στα παρασκήνια - δε σταμάτησαν ποτέ να γίνονται. Είναι σχετικά πρόσφατο το γεγονός: Ηταν καλοκαίρι του '93, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ είχε ακόμη ένα χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της, αλλά όπως μας πληροφόρησε ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας), η κυβέρνηση που τον φιλοξενούσε, δεν είχε παρά μόνο ένα - δυο μήνες ζωής ακόμα! Οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν τον Οκτώβρη, μας είπε τότε ο κ. Κρίστοφερ. Και έτσι έγινε...

***

Αλλά ας έρθουμε στο σήμερα. Πρέπει να το πούμε: Τώρα πλέον, σήμερα, η χώρα «προόδευσε». «Εκσυγχρονίστηκε». «Εκσυγχρονίστηκε» και στα θέματα του «πότε» και κυρίως στα θέματα που σχετίζονται με το «γιατί» γίνονται εκλογές στην Ελλάδα. Ο «εκσυγχρονισμός», δε, είναι πλήρης. Ακόμα και μεις που είχαμε αμφιβολίες (σ. σ.: συγκρατείστε τη λέξη «αμφιβολίες») ήρθε το χτεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού για να πειστούμε. Ας γίνουμε, λοιπόν, σαφείς. Ξέρετε γιατί θα γίνουν εκλογές στις 9 Απρίλη; Μα, το είπε ο πρωθυπουργός. Θα γίνουν εκλογές, διότι, σε αντίθετη περίπτωση, «θα πλανάται στους εταίρους μας η αμφιβολία για το εάν η πολιτική που ακολουθεί η ελληνική πλευρά θα εφαρμοστεί πράγματι και απαρέγκλιτα»!

***

Κι όμως! Ούτε εσάς σας γελούν τα μάτια σας, που το διαβάζετε, ούτε εμάς μας γέλασαν τα αυτιά μας όταν το ακούσαμε. Ο κ. Σημίτης προέβη σε διάγγελμα, απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό, για να του πει ότι ο μέγιστος εθνικός λόγος για τον οποίο θα στηθούν πρόωρα οι κάλπες στην Ελλάδα είναι για να διασκεδαστούν οι «αμφιβολίες» των εταίρων μας μήπως και δε συνεχιστεί η πολιτική - καρμανιόλα! Ναι! Θα κάνουμε εκλογές επειδή οι καλοί μας εταίροι «αμφιβάλλουν»! Ποιο είναι το συμπέρασμα; Μαύρο! Αναμφίβολα!


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ