Σάββατο 5 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Ευτελίζεται η διαδικασία των εκλογών

Για ευτελισμό της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, δηλαδή των εκλογών αλλά και του Συντάγματος της χώρας, από την κυβέρνηση και τη ΝΔ, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, σχολιάζοντας την εξαγγελία του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, έκανε σφοδρή φραστική επίθεση στην κυβέρνηση και τη ΝΔ και υποστήριξε ότι αρχικά ευτέλισαν το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και εν συνεχεία των εκλογών, προχωρώντας σε μια απαράδεκτη τακτική, που φανερώνει έλλειψη σεβασμού προς το λαό και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ταυτόχρονα, σχολίασε ο Δ. Τσοβόλας, με τη «ρίψη του κύβου», έπεσαν και οι μάσκες του κ. Σημίτη και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που άλλα έλεγε επί ένα χρόνο και άλλα εννοούσε. Και συνέχισε: «Η υποκρισία περίσσεψε. Το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, της χώρας και του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, ο Δ. Τσοβόλας άφησε αιχμές και για τη σαθρή αιτιολογία ως εθνικό θέμα, όπως τη χαρακτήρισε, που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για να κηρύξει πρόωρες εκλογές. Μάλιστα, ο Δ. Τσοβόλας, διερωτήθηκε μέσα από τη δήλωσή του, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχτεί τη συγκεκριμένη αιτιολογία.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, πάντως, ανέφερε ότι το κόμμα του είναι πανέτοιμο να ριχτεί στην εκλογική μάχη και να ζητήσει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ