Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΙΝΑ ΚΟΥΖΙΑΚΗ
Περιοδείες σε Κοζάνη, Καστοριά και Αργος Ορεστικό

Σε εργολαβία του ΔΕΔΔΗΕ στο Αργος Ορεστικό, σε υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Καστοριά, στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε Αργος και Καστορία και στην επιχείρηση «Πιτένης» στην Κοζάνη περιόδευσε τις προηγούμενες μέρες η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη, μεταφέροντας το κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους βρέθηκε το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που μαυρίζει τη ζωή του λαού μας. Η ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημα, ειδικά στη θέρμανση, η κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και η εμπλοκή της χώρας μας, η «πράσινη μετάβαση», η άθλια κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας και στην Καστοριά, η ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους αγρότες.

Η Τ. Κουζιάκη ανέδειξε την αιτία που κρύβεται πίσω από αυτήν την κατάσταση και είναι η στρατηγική της ΕΕ για τη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, για την οποία θυσιάζονται εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Τη στρατηγική αυτή υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχαν κάνει και όλες οι προηγούμενες.

Σ' αυτό το πλαίσιο η υποψήφια του ΚΚΕ ανέδειξε την ταύτιση όλων των αστικών κομμάτων στη στρατηγική της ΕΕ που ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες μέσω της ΚΑΠ, την οποία ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση. Στον αντίποδα, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κοιτάει τους αγρότες στα μάτια, αφού έγκαιρα ενημέρωσε τον λαό, καταψήφισε αυτήν την πολιτική και την αντιπάλεψε μαζί τους στον δρόμο.

Σχετικά με το Πυροσβεστικό Σώμα, ανάμεσα σε άλλα η Τ. Κουζιάκη αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από άποψη στελέχωσης, υποδομών και μέσων, μια κατάσταση που είναι επίσης το αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ, η οποία αντιμετωπίζει την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού ως κόστος.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Αφοί Α. Πιτένη», που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τροφίμων, μιλώντας στους εργαζόμενους ανέδειξε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάνε στην κάλπη με κριτήριο τις ίδιες τους τις ζωές, απέναντι και στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ. Το κύριο, τόνισε, δεν είναι το κάλπικο δίλημμα «σταθερότητα ή αστάθεια», που προβάλει η κυβέρνηση, αλλά πόσο θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, με σκοπό την «επόμενη μέρα» οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός, από καλύτερες θέσεις να βάλουν στο επίκεντρο την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών τους, με ενίσχυση του ΚΚΕ, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση την επομένη των εκλογών.

Το απόγευμα η Τ. Κουζιάκη παρευρέθηκε σε γλέντι στο Αργος Ορεστικό, όπου σε ζεστό κλίμα, μαζί με συντρόφους και φίλους του Κόμματος, δόθηκε η υπόσχεση ότι με όλες τους τις δυνάμεις θα δώσουν μέχρι την τελευταία στιγμή τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ