Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Εργαζόμενοι και βιοπαλαιστές γνωρίζουν στο πετσί τους την «Ελλάδα που γίνεται Ευρώπη»

Κάλεσμα για στράτευση, κινητοποίηση και ενίσχυση των προσπαθειών ώστε να προκύψει και στην κάλπη αποτέλεσμα αισιόδοξο, να εκφραστούν η αγωνιστική συνάντηση πολύ περισσότερων με το ΚΚΕ, η αντίθεση στην πολεμική εμπλοκή της χώρας, η επιβεβαίωση και ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, να δυναμώσει η ελπίδα και η προοπτική, να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, μετέφερε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, στη διάρκεια της περιοδείας του σε Θάσο, Χρυσούπολη, Καβάλα και Ορεστιάδα.

Στα Λιμενάρια της Θάσου, οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες, συνταξιούχοι και νεολαίοι του νησιού υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον βουλευτή του ΚΚΕ. Στη συνάντηση με το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο», αναδείχτηκε το θέμα των μεθοδεύσεων από την πλευρά της δημοτικής αρχής να μπουν εμπόδια στην πλούσια λειτουργία του, που έχει αφήσει σπουδαίες παρακαταθήκες και έχει ζωντανό και πολύπλευρο «παρών» στα δρώμενα της περιοχής, συνολικά αναγνωρισμένο.

Αργότερα, μιλώντας σε συγκέντρωση, ο Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πώς βιώνει τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ ο λαός. Οπως είπε, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, αλλά και οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες γνωρίζουν στο πετσί τους την «Ελλάδα που γίνεται Ευρώπη»: Στα ωράρια χωρίς σταματημό, στις διαλυμένες συμβάσεις, στη φορολογία που τσακίζει. Την ίδια ώρα όλο και περισσότερο «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό», το εισόδημα από τον τουρισμό συγκεντρώνεται σε λιγότερα χέρια και μεγαλύτερες τσέπες. Σε αυτά τα συμφέροντα δεν υπάρχουν ούτε δασικές εκτάσεις, ούτε περιορισμοί στις παραλίες, ούτε πρόστιμα και έλεγχοι.


Κρίσιμα έργα υποδομής στην περιοχή εγκαταλείπονται. Το 2024 η περιοχή της Καλλιράχης παλεύει για να έχει πόσιμο νερό! Το φράγμα στις Μαριές παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζει τα κενά και τις ελλείψεις που έχουν φέρει τόσες φορές τον τόπο αντιμέτωπο με καταστροφικές πυρκαγιές. Το νησί ξεμένει από υποκαταστήματα τραπεζών, από ταχυδρομεία, από πολεοδομία κ.ο.κ.

Εμβληματικό παράδειγμα αποτελεί και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πορθμειακές γραμμές. Η «απελευθέρωση» των θαλάσσιων μεταφορών, κατά τα ευρωενωσιακά πρότυπα, και η κατάργηση του καμποτάζ έχουν κάνει τους εφοπλιστές να βάζουν πλοία όπου, όποτε, όσα και αν θέλουν, να νηολογούνται υποσυντήρητα και παλιά, να μειώνονται οι συνθέσεις των πληρωμάτων, να κινδυνεύουν η ασφάλεια και η ζωή στη θάλασσα, να πηγαίνουν τα εισιτήρια στα ύψη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Χρυσούπολη, ο Θ. Παφίλης ανέδειξε την ανάγκη να απορριφθούν οι δυνάμεις που έχουν σπείρει αυταπάτες είτε ως κυβερνήσεις είτε από την αντιπολίτευση, «που εξωραΐζουν την ευρωενωσιακή βαρβαρότητα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά. Να μην βρει έδαφος στον λαό ο πολιτικός απατεώνας Βελόπουλος, που πουλάει "αντισυστημισμό", ενώ οι προτάσεις του και οι ψήφοι του στηρίζουν τους πολέμους, το ΝΑΤΟ, τα προνόμια των μεγαλοεπιχειρηματιών, την καπιταλιστική ανάπτυξη στην αγροτική παραγωγή».

Στην Καβάλα, μιλώντας σε μαζική συγκέντρωση, με θέμα την Ευρωπαϊκή Ενωση των πολέμων και την όλο και πιο επικίνδυνη και βαθιά ελληνική πολεμική εμπλοκή, ο Θ. Παφίλης κάλεσε τον λαό να κάνει κριτήριο της ψήφου τη στάση των κομμάτων απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις. Τόνισε ότι η ευθύνη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς, Ελληνικής Λύσης κ.ά. είναι βαριά γιατί μετέτρεψαν την Ελλάδα σε επιθετικό φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, κάτι που δημιουργεί ιδιαίτερους κινδύνους, με την κλιμάκωση του πολέμου και την κατάσταση να μπλέκεται με τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, στο Κόσοβο, στη Βόρεια Μακεδονία, στα Ελληνοτουρκικά.

Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι απέναντι σ' αυτήν τη φρικαλέα κατάσταση το μόνο κόμμα που είναι αντίθετο και κινητοποιεί τον λαό, είναι το ΚΚΕ. Συναντιέται με τη μεγάλη πλειοψηφία που δεν εγκρίνει τη βαρβαρότητα. Και προέτρεψε να μην πάνε λαϊκές ψήφοι σε κόμματα που στηρίζουν τους φονιάδες των λαών, αλλά στο ΚΚΕ, «ψήφος ανθρωπιάς, συνείδησης, βήμα ελπίδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ