Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ
Δεν θα αφήσουμε στο έλεός τους υπηρεσίες που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες

Περιοδεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί» πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια ευρωβουλευτή Δήμητρα Σταματέλου.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε ότι κριτήριο ψήφου πρέπει να αποτελέσουν και οι εξελίξεις που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, καθώς η ΕΕ πρωτοστατεί στην υποστήριξη του κράτος - δολοφόνου Ισραήλ, που διαπράττει γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ενώ συμμετέχει και στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη σύγκρουση με την καπιταλιστική Ρωσία, με τη στήριξη και τη συμφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο επερχόμενο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και τη δημιουργία του ΕΟΠΑΕ, που αποτελεί εξειδίκευση των Σχεδίων Δράσης της ΕΕ για την Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις, στη λογική της μείωσης του «κόστους» των κοινωνικών δαπανών και της ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης, μιας στρατηγικής που υλοποιείται στη χώρα μας και σε ολόκληρη την ΕΕ στους τομείς Υγείας - Πρόνοιας, με τραγικές συνέπειες για τους εξυπηρετούμενους και τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ανέφεραν γλαφυρά παραδείγματα από τη διαχρονική υποβάθμιση των υπηρεσιών και στα Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, και την παράδοση ενός ευαίσθητου τομέα της Υγείας στους ιδιώτες.


«Εχουμε έναν λόγο παραπάνω να απευθυνόμαστε σε εσάς με απαιτητικότητα, όπως και σε όλους τους συναδέλφους στους χώρους της Υγείας - Πρόνοιας, που βλέπουν από πρώτο χέρι την κατάσταση, που συμπυκνώνεται στο σύνθημα: Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε να περάσει το κυβερνητικό αφήγημα ότι όλα κυλάνε ρολόι, δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε στο έλεός τους υπηρεσίες που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες. Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα μάτια τους εργαζόμενους, γιατί όλα αυτά τα αποκαλύπτει και τα αντιπαλεύει καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, οργανώνοντας αγώνες, δυσκολεύοντας την κυβέρνηση να κάνει "περίπατο", όπως γίνεται αυτό το διάστημα με τα απογευματινά χειρουργεία, και αύριο θα είναι πάλι εκεί. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος για την οποία δεν θα μετανιώσει κανείς, γιατί θα ξέρει ότι και την επομένη των εκλογών θα κατατεθεί ακέραιη στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων», επεσήμανε η Δ. Σταματέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ