Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ο Ποντιακός Ελληνισμός να ρίξει «κόκκινο» στο «μαύρο» του πολέμου, της φτώχειας, των πλειστηριασμών, του φασισμού

Συνάντηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και με εκπροσώπους Ποντιακών Ενώσεων Συλλόγων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγιναν ομιλίες με θέμα τις δίκαιες διεκδικήσεις του οργανωμένου κινήματος του Ποντιακού Ελληνισμού, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, αλλά και άλλων ζητημάτων που αφορούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Στη συνάντηση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Βαρυθυμιάδης και η Ρούλα Ελευθεριάδου, πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών. Στη συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους των Συλλόγων και των Ενώσεων γύρω από τα ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση και τους τρόπους με τους οποίους το ΚΚΕ μπορεί να συμβάλει. Παρεμβάσεις έγιναν από την Ράνια Χρυσοχοΐδου, πρόεδρο της Ενωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα», τον Κυριάκο Τηλγκερίδη, πρόεδρο της Ενωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», τον Ηλία Τσεραχίδη, πρόεδρο της Ενωσης Ποντίων Μαγούλας, τον Θανάση Αθανασιάδη, πρόεδρο της Ενωσης Ποντίων Περιστερίου και τον Νότη Μαριά, πρώην ευρωβουλευτή και καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Βικτωρία Κούτση, Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ, και Χρήστος Τσοκάνης και ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθεί η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη συνάντηση.

***
Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Αγαπητοί εκπρόσωποι της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και των ποντιακών συλλόγων, σας καλωσορίζουμε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να βρίσκεστε εδώ για να ανταλλάξουμε σκέψεις, ιδέες, αλλά και να συζητήσουμε πώς θα δυναμώσει η διεκδίκηση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, αλλά και των δίκαιων διεκδικήσεων του οργανωμένου κινήματος του Ποντιακού Ελληνισμού.

Χτες, 19 του Μάη, μέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ήταν μια μεγάλη μέρα μνήμης για όλο τον ελληνισμό, πόσο μάλλον για τον Ποντιακό.

Συμπληρώθηκαν 105 χρόνια από τον βάρβαρο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου, με περίπου 350.000 θύματα και πάνω από 1 εκατ. εκτοπισμένους, που οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.

Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οι Ελληνες του Πόντου είναι και αυτοί ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα των θυμάτων του ιμπεριαλισμού, των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων που οξύνονται στο πλαίσιο αυτού του συστήματος. Οπως οι συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου για την αναδιανομή των παγκόσμιων αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Και είναι όχι απλά προκλητικές, αλλά και ανιστόρητες οι χτεσινές θρασύτατες δηλώσεις του Ερντογάν, ανήμερα της ημέρας της Γενοκτονίας των Ποντίων!

Το ΚΚΕ και σήμερα πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια σε μια νέα γενοκτονία απέναντι στον παλαιστινιακό λαό

Η σημερινή μας συνάντηση γίνεται, επίσης, λίγες μέρες πριν τη μάχη των ευρωεκλογών, μια κρίσιμη και σημαντική μάχη, που ο λαός θα απαντήσει στο δίλημμα: Εάν με την ψήφο του θα δώσει «πράσινο φως» στην ΕΕ των πολέμων της φτώχειας και των λόμπι ή εάν με δυνατό ΚΚΕ θα στείλει μήνυμα πανευρωπαϊκό ότι δεν τρώει κουτόχορτο, ότι οι λαοί αντιστέκονται.

Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή, που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και στον δρόμο που αυτές εμποδίζονται και ανατρέπονται, μπορούμε την επόμενη μέρα των εκλογών να βρεθούμε από καλύτερες θέσεις.

Γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών, στις 10 του Ιούνη θα συνεχίσει να είναι παρούσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η αντιλαϊκή πολιτική, θα συνεχίσουν να είναι παρόντες οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Απέναντι σε όλους αυτούς μπορεί να σταθεί μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ και ένας οργανωμένος λαός.

Γιατί όλοι οι άλλοι, όπως π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, ο Βελόπουλος, αποδείχτηκαν ότι δίνουν «αέρα στα πανιά» στις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ΚΚΕ και σήμερα πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια σε μια νέα γενοκτονία που διεξάγεται για πολλές δεκαετίες απέναντι στον παλαιστινιακό λαό.

Είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που κατήγγειλε ανοιχτά και καθαρά την επίθεση του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, όταν όλοι οι άλλοι χρησιμοποιούσαν διάφορα άλλοθι για να δικαιολογήσουν αυτό το έγκλημα που διεξάγεται με την υπογραφή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Είμαστε περήφανοι που το Κόμμα μας συνεχίζει και βρίσκεται με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, απαιτώντας να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αυτό, άλλωστε, έχει αποφασίσει ομόφωνα η Βουλή, που καμία κυβέρνηση δεν υλοποίησε μέχρι σήμερα.

Οι Ελληνες ομογενείς γνωρίζουν καλά ότι οι λαοί Ρωσίας - Ουκρανίας ζούσαν για δεκαετίες αδελφωμένοι

Τριάντα χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και την ανατροπή του σοσιαλισμού, για την οποία πολλοί πανηγύρισαν, επειδή δήθεν θα έκανε τον κόσμο πιο «ειρηνικό» και «ασφαλή», εδώ και πάνω από δύο χρόνια συνεχίζεται και διεξάγεται ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας, ένας ακόμη πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος, μετά από αυτόν που ζήσαμε στη Γιουγκοσλαβία.

Οι Ελληνες ομογενείς που έζησαν στη Σοβιετική Ενωση γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας ζούσαν για δεκαετίες αδελφωμένοι και προόδευαν ειρηνικά στις συνθήκες του σοσιαλισμού.

Σήμερα πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος, για τους ανταγωνισμούς και τους σχεδιασμούς αντιμαχόμενων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Το ΚΚΕ βρίσκεται ξανά στην πρώτη γραμμή και έσπασε την ομερτά στήριξης της αντιδραστικής κυβέρνησης του Ζελένσκι, που όλα τα άλλα κόμματα προσπαθούσαν να επιβάλλουν για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συμμάχους τους, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Τα έδρανα του ΚΚΕ στη Βουλή έμειναν άδεια όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάλεσε να μιλήσουν σε αυτήν ο Ζελένσκι και οι φασίστες των ταγμάτων Αζόφ.

Τότε, που άλλοι χειροκροτούσαν όρθιοι, όπως π.χ. η κυβερνητική πλειοψηφία και άλλοι καθιστοί όπως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με αυτούς που σήμερα θυμήθηκαν να το παίξουν Νέα Αριστερά!

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που ζητάει να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Να σταματήσει η χώρα να γίνεται προγεφύρωμα πολέμου με τις ΝΑΤΟικές βάσεις που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, με ευθύνη διαχρονικά όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, να σταματήσει κάθε αποστολή βοήθειας και πολεμικού υλικού στο καθεστώς Ζελένσκι.

Να σταματήσει η αξιοποίηση της Αλεξανδρούπολης για τους σχεδιασμούς των φονιάδων των λαών, να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» που με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα, βάζοντας έτσι τον λαό μας να πληρώνει κάθε μέρα σε χρήμα αυτήν την εμπλοκή και πολύ περισσότερο μετατρέποντας τη χώρα σε στόχο αντιποίνων, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για τον λαό μας.

«Συνένοχοι στον φόνο» δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και αδιάφορος.

Κανείς δεν μπορεί να πιστεύει ότι η δίκαιη οργή που νιώθει για τα εγκλήματα μπορεί να εκφραστεί με αποχή είτε από τις κάλπες, είτε από τους αγώνες. Κανείς δεν μπορεί να κρατάει «χαλαρή» στάση.

Την ώρα που στη Γάζα και στη Ράφα σκοτώνονται γυναικόπαιδα, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση μας εμπλέκει όλο και πιο πολύ στη φωτιά του πολέμου, την ώρα που καταρρέουν τα παραμύθια περί «προστασίας» του ΝΑΤΟ, με τις απαράδεκτες απαιτήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας να συνεχίζονται και να κλιμακώνονται, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε στην κάλπη και να δυναμώσουμε αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Γιατί «συνένοχοι στο φόνο» δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε.

Τι σχέση έχει ο περήφανος λαός του Πόντου, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι θα πει πόλεμος και προσφυγιά, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κασσελάκη, που μιλάει για το ΝΑΤΟ και στάζει μέλι λέγοντας ότι είναι μια «ιερή αμυντική συμμαχία»;

Δήλωση που έκανε τον κ. Γεωργιάδη της ΝΔ να πανηγυρίζει και να ομολογεί ότι ούτε αυτός δεν τόλμησε να το ξεστομίσει.

Τι σχέση έχει ο Ποντιακός Ελληνισμός με το κόμμα του Βελόπουλου, που πίσω από τις διάφορες φανφάρες για να λανσάρεται δήθεν αντισυστημικός, κρύβει την ταύτιση και τη στήριξή του στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στον Ζελένσκι;

Το κόμμα του Βελόπουλου είναι αυτό που με πρόσφατες κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις ζητάει από την κυβέρνηση η ΠΥΡΚΑΛ να αξιοποιηθεί για την παραγωγή πυρομαχικών για την Ουκρανία! Ζητάει τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας να ενταχθούν σε πρόγραμμα της ΕΕ για τις ανάγκες στον πόλεμο της Ουκρανίας!

Διαφημίζει τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για τη στήριξη στον Ζελένσκι, ενώ ο ίδιος με Ερώτησή του ζητάει να μάθει απλά το όφελος του ελληνικού Δημοσίου από την αποστολή οπλισμού στον Ζελένσκι!

Αλλά, τι να περιμένει κανείς από τον Βελόπουλο που ψήφισε το 1ο μνημόνιο, που στήριξε μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τη μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου, που υπηρέτησε ως στέλεχος στη ΝΔ;

Μούφα αντισυστημικός, δηλαδή, ανάμεσα σε διάφορους άλλους που εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν, αφού πρώτα έβγαλαν τη βρώμικη δουλειά για το σύστημα.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός να κάνει κριτήριο τη συνολική στάση του αστικού κράτους απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις του

Αγαπητοί εκπρόσωποι του ποντιακού κινήματος,

Το ΚΚΕ έχει κυριολεκτικά δεσμούς αίματος με τον Ποντιακό Ελληνισμό που έζησε στις σοσιαλιστικές χώρες στην πρώην Σοβιετική Ενωση, με όλους αυτούς που έζησαν από πρώτο χέρι τις μεγάλες κατακτήσεις και τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού.

Κάθε χρόνο, το ΚΚΕ μαζί με τους Ελληνες ομογενείς τιμάμε την 9η Μάη, τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που η ΕΕ θέλει να τη μετατρέψει σε «μέρα της Ευρώπης», για να σβήσει τη θυσία και την προσφορά της Σοβιετικής Ενωσης στη συντριβή του φασισμού.

Γνωρίζουμε καλά ότι και εσείς έχετε ενστάσεις για λάθη και καθυστερήσεις στην προσπάθεια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, ζητήματα που το ΚΚΕ έχει συζητήσει και εξετάσει ακόμα και με συνεδριακές του Αποφάσεις.

Ενα είναι το σίγουρο. Η εξέταση της Ιστορίας και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης μας κάνει καλύτερους, ώστε η επόμενη έφοδος στον ουρανό να είναι οριστική και αμετάκλητη.

Από το βήμα της σημερινής συνάντησης, σας καλούμε στις 9 Ιούνη να κάνετε κριτήριο ψήφου τη συνολική στάση του αστικού κράτους της χώρας μας απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις σας.

Θυμηθείτε ότι αυτό το κράτος και οι κυβερνήσεις που το υπηρέτησαν, δεν αναγνώρισαν ποτέ ως συντάξιμο χρόνο τα χρόνια εργασίας που είχαν οι Ελληνες ομογενείς από τις χώρες που προέρχονταν, εξαναγκάζοντάς τους σε συντάξεις φτώχειας και πείνας.

Θυμηθείτε τα πρόστιμα που δέχτηκε ο Ποντιακός Ελληνισμός από διάφορες κρατικές υπηρεσίες, όπως π.χ. της πολεοδομίας στην προσπάθειά του να στήσει το σπιτικό του στην Ελλάδα

Οταν το ίδιο το κράτος τους έβαζε να εγκατασταθούν σε εκτός σχεδίου περιοχές, χωρίς να τους εξασφαλίζονται ακόμα και τα βασικά, όπως π.χ. παροχή νερού και ρεύματος.

Ακόμα και σήμερα αρκετές περιοχές συνεχίζουν να παραμένουν εκτός σχεδίου, ενώ ιδιαίτερα όσοι κατοικούν σε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής γίνονται θύματα, όπως και όλος ο λαός μας, πότε από πλημμύρες, λόγω έλλειψης ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας και πότε από πυρκαγιές, λόγω της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης όλων των αναγκαίων υπηρεσιών για την πυροπροστασία.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός να κάνει κριτήριο ψήφου τη στάση όλων των άλλων αστικών δυνάμεων για τα στεγαστικά δάνεια.

Μετά τις ανατροπές του σοσιαλισμού, όταν οι Ελληνες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, το ελληνικό κράτος, αντί να τους διασφαλίσει αξιοπρεπή κατοικία, παρά το γεγονός ότι διασφάλισε φθηνό και έμπειρο εργατικό δυναμικό, τους οδήγησε στον τραπεζικό δανεισμό με την εγγύηση του Δημοσίου για να αντιμετωπίσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Για όλα τα στεγαστικά δάνεια παρασχέθηκε ανεπιφύλακτα και για το 100% του κεφαλαίου και των τόκων, όπου αυτοί υπάρχουν, η εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με τον νόμο 2790/2020 που είναι σε ισχύ, το ελληνικό κράτος όφειλε προς τους παλιννοστούντες ομογενείς:

- Να διαθέσει δωρεάν παροχή οικοπέδων για την ανέγερση κατοικιών έως 120 τ.μ.

- Να εξασφαλίσει την έκδοση οικοδομικής άδειας ατελώς με βάση ολοκληρωμένες μελέτες διάφορων τύπων κατοικιών από αρμόδια δημόσια αρχή.

- Να εξασφαλίσει τη χορήγηση στεγαστικών επιδοτήσεων.

- Να εξασφαλίσει επιδοτούμενη ιδιοκατοίκηση μέσω της ενίσχυσης για την κατασκευή ή τη βελτίωση υπάρχουσας κατοικίας ή της αγοράς διαμερίσματος ή την παροχή έτοιμης κατοικίας από το Δημόσιο.

Στις 9 Ιούνη στέλνουμε μήνυμα πανευρωπαϊκό δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει αλλεπάλληλες Ερωτήσεις στη Βουλή για τα δάνεια των Ελλήνων του Πόντου και οι απαντήσεις της κυβέρνησης είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Εχει καταθέσει τροπολογία στο κοινοβούλιο, η οποία προέβλεπε να διαγραφούν τα ποσά που έχουν διαμορφωθεί από προσαυξήσεις λόγω ανατοκισμού και κεφαλαιοποίησης κάθε μορφής τόκων.

Οι οφειλές που παραμένουν μετά τις παραπάνω διαγραφές να μειωθούν κατά 50%.

Το, δε, ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ποσού που απομένει, μετά τις ανωτέρω διαγραφές, να μην υπερβαίνει το 10% του ετήσιου φορολογητέου ποσού. Προκειμένου να μπορέσουν να σώσουν τη μοναδική τους κατοικία, που για τους περισσότερους ήταν όνειρο ζωής.

Αυτή η τροπολογία, όμως, δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία από την κυβέρνηση της ΝΔ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ να μην βγάζουν μιλιά, ενώ αφωνία έπαθαν και οι κατά τα άλλα φωνακλάδες, όπως ο Βελόπουλος.

Το ζήτημα της στέγης όλου του λαού, όπως και των Ελλήνων ομογενών δεν μπορούν να το λύσουν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε ηλεκτρονικούς τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και μετέτρεψε τις κινητοποιήσεις για την αποτροπή τους σε ιδιώνυμο αδίκημα, που έδωσε τα «κόκκινα» δάνεια στα funds, που άνοιξε τους πλειστηριασμούς για χρέη πάνω από 500 ευρώ.

Δεν μπορούν να το λύσουν κόμματα όπως η ΝΔ, που διατήρησε και αξιοποιεί όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τις επέκτεινε, ανοίγοντας τους πλειστηριασμούς για χρέη από 1 ευρώ και πάνω.

Δεν μπορούν να το λύσουν άλλες δυνάμεις, που στήριξαν τα μνημόνια, που στηρίζουν το Ταμείο Ανάκαμψης και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που αυτό έχει, όπως το ΠΑΣΟΚ και ο Βελόπουλος.

Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Αυτό το ξέρουν άπαντες σε αυτή τη χώρα.

Στις 9 Ιούνη στέλνουμε μήνυμα πανευρωπαϊκό δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ. Ρίχνουμε «κόκκινο» στο «μαύρο» του πολέμου, της φτώχειας, των πλειστηριασμών, του φασισμού.

Για να είμαστε στις 10 Ιούνη από καλύτερες θέσεις. Για να κοντύνει αποφασιστικά το 41% της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να δυναμώσει το πραγματικό αντίπαλο δέος, το ΚΚΕ. Για να δεχτούν ένα μεγάλο πλήγμα η ΕΕ των λόμπι και όσοι τη στηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ