Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ
Υψώνουμε τη φωνή μας κόντρα σε όσους σπέρνουν θάνατο, κατατρεγμούς και προσφυγιά

Σας καλωσορίζουμε εδώ στην έδρα του ΚΚΕ, με σεβασμό και εκτίμηση στην ιστορία του ποντιακού ελληνισμού (...) Οι ξεριζωμένοι Πόντιοι γνωρίζουν καλά τι σημαίνουν οι διώξεις και ο κατατρεγμός.

Ο ελληνισμός του Πόντου μακελεύτηκε για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς της τουρκικής αστικής τάξης με το ελληνικό κεφάλαιο και την ελληνική αστική τάξη, η οποία χρησιμοποίησε τους Πόντιους Ελληνες και τους εγκατέλειψε με αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και 1.500.000 πρόσφυγες. Ξέρουμε από αφηγήσεις των προγόνων μας τη δυσπιστία και την περιφρόνηση που αντιμετώπισαν τον πρώτο καιρό όταν έφτασαν στην πατρίδα.

Η γιαγιά μου η Ανάστα έζησε, ανεβαίνοντας στο χωριό μας, το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η γνωστή προκοπή και το κουράγιο οδήγησαν στη δημιουργία ενός βιώσιμου χωριού με κόπο και στερήσεις όπως σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Οι δυσκολίες και η σκληρή πραγματικότητα έφεραν τους περισσότερους σε δρόμους προοδευτικούς με τη σπουδαία συμβολή του Κόμματός μας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, από τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης των προγόνων μας «σην πατρίδαν εμούν» - όπως αποκαλούσαν με καημό και οι δικοί μου την Ελλάδα - στάθηκε στο πλάι τους με την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα δεν διαιρείται σε ντόπιους και πρόσφυγες, αλλά σε πλούσιους και φτωχούς», όπως αναφέρει μεταξύ άλλων άρθρο του «Ριζοσπάστη» της 7-9-1929.

Το ΚΚΕ αποτέλεσε πραγματικά το μοναδικό στήριγμα στον αγώνα τους για την επιβίωση, διαθέτοντας και τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος για την επαγγελματική τους εκπαίδευση και την ένταξή τους στην παραγωγή.

Ετσι προέκυψε η γνωστή πορεία - συμπόρευση των Ποντίων στους αγώνες του λαού μας για το δίκιο και τη λευτεριά, σε οριακές για τη χώρα στιγμές.

Σήμερα, που η ΕΕ για τα συμφέροντα των καπιταλιστών ανοίγει πολεμικά μέτωπα, όπου ο ιμπεριαλισμός ξαναμοιράζει τον κόσμο, δολοφονεί λαούς, παραχαράσσει την Ιστορία, εμείς έναν δρόμο έχουμε μπροστά μας.

Να ενισχύσουμε τη δύναμή μας, να υψώσουμε τη φωνή μας κόντρα σε όσους σπέρνουν θάνατο, κατατρεγμούς και προσφυγιά.

Δυνατό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή - κέντρο αποφάσεων ολέθρου για τους λαούς - για να σταματήσουν οι δολοφονικοί εξοπλισμοί, η επικίνδυνη ανάμειξη της χώρας μας στο μέτωπο της Ουκρανίας, η αποστολή πολεμικού υλικού και ανθρώπινου δυναμικού όπου προστάζουν ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Σήμερα, που μια άλλη γενοκτονία συντελείται στην Παλαιστίνη, όπου οι ανελέητοι βομβαρδισμοί δολοφονούν άμαχο πληθυσμό και οι εικόνες μανάδων με σκοτωμένα παιδιά μάς ξυπνάνε μνήμες από τη δική μας ιστορία, έχουμε υποχρέωση να σταθούμε αλληλέγγυοι. Στον λαό που σφαγιάζεται καθημερινά, που δεν έχει πρόσβαση σε τροφή, νερό, νοσοκομεία, που εμποδίζεται ακόμα και η στοιχειώδης ανθρωπιστική βοήθεια, εμείς οι απόγονοι της κατατρεγμένης ποντιακής γενιάς δεν μένουμε αμέτοχοι θεατές. Το μόνο κόμμα που αντιστέκεται σ' αυτήν τη σύγχρονη κτηνωδία είναι το ΚΚΕ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αγώνας για ειρήνη στον κόσμο με δυνατό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ