Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταθέσεις στεφάνων για τους Ελληνες του Πόντου

Το μήνυμα συνέχισης του αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στάλθηκε μέσα από την εκδήλωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Μέρας Μνήμης της Γενοκτονίας (19/5).

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ, Γ. Βαρυθυμιάδης, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Χ. Κληρίδης, καθηγητής Νομικής. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΕ, Γιώργος Παρχαρίδης, ο εκπρόσωπος της αρμενικής επιτροπής, κ.ά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πυρρίχιο, τον αρχαιότερο πολεμικό χορό.

Ακολούθησε πορεία προς το τουρκικό προξενείο.

Στο Μενίδι

Αντιπροσωπεία των ΚΟ Μενιδίου του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων Ακριτών του Πόντου στο Μενίδι, τιμώντας την Μέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος συνοδευόταν από την Παναγιώτα Αγγελοπούλου, μέλος της ΤΕ Βορειοδυτικής Αττικής και δημοτική σύμβουλο Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και την Ξένια Κόχυλα, δημοτική σύμβουλο Αχαρνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ