Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Με υλικά από το χτες η «επόμενη μέρα» που υπόσχεται στον λαό

Αποστάσεις από τα σενάρια που φουντώνουν, για τις διεργασίες στον χώρο της «κεντροαριστεράς» τις οποίες θα πυροδοτήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, επιχείρησε να πάρει ο Στ. Κασσελάκης με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, μέσω του οποίου αξιώνει από τον λαό να διατηρήσει το κόμμα του στη δεύτερη θέση (και συνεπώς τον ίδιο στην καρέκλα του προέδρου του), προκειμένου από θέση ισχύος να διαπραγματευτεί με το ΠΑΣΟΚ με στόχο «να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου», όπως γράφει.

Ο Στ. Κασσελάκης αρνείται βέβαια ότι αυτό θα γίνει σε επίπεδο ηγεσίας και επαναλαμβάνει ότι μετά τις ευρωεκλογές θα ανοίξει η διαδικασία για το καταστατικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, «στην οποία οι δομές του θα ανοίξουν διάπλατα προς όλο τον προοδευτικό κόσμο». Απευθύνεται μάλιστα ιδιαίτερα στο ΜέΡΑ25 και στην Πλεύση Ελευθερίας, που αφού τους κατηγορεί ότι δεν προσφέρουν κυβερνητική πρόταση, καταλήγει να επισημαίνει πως «η μεγάλη πλειοψηφία των αιτημάτων τους συμπίπτει ιδεολογικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (...) για τον απλό, καθημερινό κόσμο που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ με τη διπλή διάσπαση μετά την εκλογή μου, οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές στο σπίτι τους».

Ολα αυτά ώστε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο να γίνει κυβέρνηση, με τον Στ. Κασσελάκη να υπόσχεται μια επόμενη μέρα με «μια Ελλάδα από την αρχή», με «αναγέννηση της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειάς μας», με «ένα κράτος που δεν αφήνει κανέναν μόνο, αλλά δίνει τις ευκαιρίες στην καθεμία και στον καθένα να διεκδικήσει την ευτυχία του».

Και όλα αυτά με τον Κασσελάκη να πλειοδοτεί στην υπεράσπιση των λυκοσυμμαχιών της άρχουσας τάξης. Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός που χαρακτήριζε το ΝΑΤΟ «ιερή αμυντική συμμαχία», ενώ μόλις προχτές έφτασε να δηλώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, που άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, είναι «πατριωτική»! Επιπλέον, ενώ έχουν καταπέσει και τα τελευταία φύλλα συκής που κάποιοι φόρεσαν στην ευρωατλαντικής κοπής Συμφωνία και αποκαλύφθηκε το επικίνδυνο για τους λαούς περιεχόμενό της, ο Στ. Κασσελάκης, βασιλικότερος του βασιλέως, δήλωσε πως «ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος».

Στη διάρκεια της περιοδείας του στο Κιλκίς, ο Στ. Κασσελάκης υπενθύμισε ότι από αυτήν την πόλη πριν έναν χρόνο είχε δημοσιοποιήσει ένα βίντεο για τον «πατριωτισμό» της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Πριν από έναν χρόνο, εδώ από το Κιλκίς, είχα βγάλει ένα βίντεο μήνυμα σχετικά με τον πατριωτισμό της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εναν πατριωτισμό ο οποίος τώρα φαίνεται ξεκάθαρα στη χώρα μας ότι ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος, από τη στιγμή που η ΝΔ έχει ένα μπερδεμένο μήνυμα με πολλές κωλοτούμπες, και απλά κρίμα που δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι καπηλεύτηκε αυτό το ζήτημα και τώρα πληρώνει την κωλυσιεργία της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ