Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα στήριξης του Κόμματος σε εργαζόμενους και επαγγελματίες του τουρισμού

Σημαντικό όπλο στο άνοιγμα των Κομματικών Οργανώσεων

Να κάνουν το βήμα στηρίζοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Ιούνη καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους, γενικότερα τους εργαζόμενους στον τουρισμό, αλλά και τους μικρούς επαγγελματίες, με αφορμή και την έναρξη της νέας σεζόν, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος, με τετρασέλιδο κάλεσμα - ανακοίνωσή της.

Με εξορμήσεις, περιοδείες, παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς του κλάδου από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, έως την Ηλεία και τα νησιά του νότιου Ιονίου Ζάκυνθο και Κεφαλονιά - Ιθάκη, που ήδη η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, η Κομματική Οργάνωση απευθύνεται πλατιά στους χιλιάδες εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, αναφερόμενη στο λεγόμενο «τουριστικό θαύμα» και τον ποιον ωφέλησε διαχρονικά, σημειώνοντας εισαγωγικά:

«Η τουριστική ανάπτυξη είναι το μεγάλο "καμάρι" όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, ο πυλώνας της οικονομίας όπως μας λένε, αυτοί που πλούτισαν από τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του τουρισμού».

Στέκεται στο τι σημαίνει αυτό για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοξενοδόχους με συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά και το τι «είδαν» οι εργαζόμενοι από την άλλη πλευρά και καλεί να κάνουν τώρα αυτό που σκέφτονται με ψήφο στο ΚΚΕ!

Για τη λεγόμενη έλλειψη εργατικών χεριών

Απαντά στα ψεύδη περί έλλειψης προσωπικού που επικαλούνται οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, επισημαίνοντας ότι «την ίδια στιγμή μάς καλούν να δουλέψουμε με χειρότερες συνθήκες από πέρυσι, με μισθό κάτω από αυτόν του 2011, μιλώντας παράλληλα για το "ελληνικό θαύμα του τουρισμού" που μπαίνει σε κίνδυνο», και υπογραμμίζει:

«Από τη μία όμως τα έσοδα των ξενοδοχείων ανήλθαν σε 10,6 δισ. ευρώ το 2023, αυξημένα κατά 22,5% σε σχέση με το 2022, όπου το σύνολο του τζίρου ήταν 8,6 δισ. ευρώ και από την άλλη οι αυξήσεις - ψίχουλα, μόλις κατά 5% στους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων, και των εργαζομένων στην εστίαση, όπου βέβαια εφαρμόζεται η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η λύση που θέλουν να δώσουν "στην έλλειψη εργατικών χεριών" είναι με εργαζόμενους από τρίτες χώρες με νέα Υπουργική Απόφαση για άλλες 38.000 μετακλήσεις. Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ΚΥΑ του Απρίλη 2023 για 167.925 μετακλήσεις.

Αντί λοιπόν να αυξήσουν τους μισθούς, να εξασφαλίσουν ανθρώπινα ωράρια, ταμείο ανεργίας για όλη τη χρονιά μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν, οργάνωσαν τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που πέρα πλέον από τα νέα παιδιά, τους σπουδαστές που τους είχαν με 400 ευρώ, χωρίς ένσημα, καλύπτοντας οργανικές θέσεις, θα προβλέπουν ότι οι εργαζόμενοι που θα έρχονται από τις λεγόμενες τρίτες χώρες θα κάνουν τα πάντα, δεν θα έχουν ειδικότητα στην ουσία και βέβαια δεν διευκρινίζεται στις αποφάσεις σε τι συνθήκες θα ζουν, πού θα μένουν, τι θα τρώνε, πόσο θα αμείβονται».

Τώρα απαιτείται η μέγιστη συμπόρευση με το ΚΚΕ!

Στέκεται ταυτόχρονα στις συνθήκες δουλειάς στον χώρο ως «σύγχρονα σκλαβοπάζαρα», στην αρνητική πολιτική της ΕΕ για τους εργαζόμενους και στις αντίστοιχες θέσεις των αστικών κομμάτων, στη θέση του ΚΚΕ συνολικά για τον τουρισμό και την αναψυχή, και καταλήγει:

«Τώρα είναι η ώρα που απαιτείται η μέγιστη συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις!

Γιατί με ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο οι μαζικοί, μαχητικοί αγώνες για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

Ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων είναι που έφερε αποτελέσματα, που αποσπάστηκαν κατακτήσεις, στα σωματεία και τα συνδικάτα, με τις δυνάμεις του ΚΚΕ να πρωτοστατούν. Δεν χαρίστηκαν από καμιά κυβέρνηση.

Ο,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι, το κέρδισαν κόντρα στην πολιτική των άλλων κομμάτων, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ που πιστά εφαρμόζεται, κόντρα στις δεσμεύσεις της Κομισιόν και του Ταμείου Ανάκαμψης, γιατί στο δίλημμα "Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" η απάντηση είναι μία: ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Στις 9 Ιούνη κάνε αυτό που σκέφτεσαι: #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργαζομένων, των αγροτών, των λαών! Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ