Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόκληση για τον λαό οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για το Μετρό

Σχολιάζοντας την επιλογή του πρωθυπουργού να παραβρεθεί στην παρουσίαση της μελέτης για τις επεκτάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης και να επισκεφτεί αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει ότι «αποτελεί προεκλογική προσπάθεια διαχείρισης της δικαιολογημένης αγανάκτησης του λαού της Θεσσαλονίκης για το γεγονός ότι το 2024 το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας δεν έχει ούτε ένα ολοκληρωμένο ΜΜΜ».

Και τονίζει πως «μόνο ως πρόκληση μπορούν να εκληφθούν οι αναφορές σε έργα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2040, ενώ σήμερα θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί η κεντρική γραμμή του ΜΕΤΡΟ, η επέκταση προς την Καλαμαριά και να ολοκληρώνεται η επέκταση προς τα δυτικά.

Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι, η νεολαία της περιοχής, θα έπρεπε να εξυπηρετούνται από έναν ΟΑΣΘ με εκατοντάδες επιπλέον σύγχρονα λεωφορεία και εκατοντάδες επιπλέον οδηγούς που να καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες. Ιδιαίτερα η κατάσταση του ΟΑΣΘ, η συστηματική του υποβάθμιση, η παράδοση έργου σε ιδιώτες αποτελούν πολιτική επιλογή διαδοχικών κυβερνήσεων με βάση Οδηγίες της ΕΕ για την απελευθέρωση των μεταφορών.

Ολη αυτή η πορεία πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμα κριτήριο ψήφου μπροστά στις ευρωεκλογές, έτσι ώστε να καταδικαστούν στις κάλπες οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και η πολιτική των κομμάτων και κυβερνήσεων όλα τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια, που οδήγησαν σε αυτό το χάλι.

Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν σε όσους πουλάνε κάθε προεκλογική περίοδο υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και "αναπτυξιακά οράματα" που μεταφράζονται τελικά σε περισσότερη ταλαιπωρία, ακριβοπληρωμένες μεταφορές για τον λαό και συνολικά ένταση της εκμετάλλευσης των πολλών για να κερδίζουν οι λίγοι.

Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον οργανωμένο αγώνα με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, στην προοπτική των μεγάλων ριζικών αλλαγών που θα κατοχυρώσουν ως δικαίωμα για όλους τη σύγχρονη, ασφαλή, φθηνή συγκοινωνία και θα επιτρέψουν στα μεγάλα έργα υποδομής να σχεδιάζονται σωστά, να ολοκληρώνονται σύντομα απαλλαγμένα από τους ανταγωνισμούς και το κυνήγι του κέρδους των κατασκευαστικών ομίλων.

Η δικαιολογημένη οργή για τις τραγικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του Μετρό, την κατάσταση του ΟΑΣΘ, την ταλαιπωρία από την κατασκευή του flyover μπορεί να εκφραστεί δημιουργικά και αγωνιστικά μπροστά στις ευρωεκλογές με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού. Και εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις όπως στο Ευρωκοινοβούλιο, κι εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ