Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΕΚΡΗΣ
Η εργατούπολη των αγώνων ψηφίζει ΚΚΕ για να ψηλώσει το μπόι του λαού μας

«Είμαστε σήμερα εδώ στην εργατούπολη του Πειραιά, του Πειραιά των αγώνων, της Μάχης της Ηλεκτρικής, του Μπλόκου της Κοκκινιάς, του Πειραιά των μεγάλων αγώνων των ναυτεργατών, των μεταλλεργατών της Ζώνης, των λιμενεργατών, για να στείλουμε μήνυμα πως θα κάνουμε το βήμα για να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, για να δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας!», τόνισε στην παρέμβασή του ο Μ. Μπεκρής και πρόσθεσε ότι «όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποκτήσει πολύτιμη πείρα. Η ίδια μας η καθημερινότητα μας οδηγεί να βγάζουμε συμπεράσματα, και αυτήν την πείρα πρέπει να την κάνουμε κριτήριο και μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών.

Οι λιμενεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά ξέρουν από πρώτο χέρι ότι από τη μια πλευρά οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διέλυσαν τα εργασιακά δικαιώματα, έκοψαν μισθούς, ψήφισαν τη νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας με ελαστικές μορφές απασχόλησης, δεν εφαρμόζουν ακόμα και σήμερα τη νομοθεσία για την ένταξη όλων των λιμενεργατών στα ΒΑΕ, οδήγησαν στο να έχουμε εκατοντάδες εργατικά "ατυχήματα", επαγγελματικές ασθένειες και τον νεκρό συνάδελφό μας, τον Δημήτρη τον Δαγκλή.

Οι ναυτεργάτες έχουν νιώσει στο πετσί τους την εντατικοποίηση της δουλειάς τους, με τις μειωμένες συνθέσεις στα πλοία και τα εργατικά "ατυχήματα", νιώθουν κάθε μέρα την ανασφάλεια που η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό των Ελλήνων εφοπλιστών δεν χαρακτηρίζει εμπόλεμη ζώνη την Ερυθρά Θάλασσα, με αποτέλεσμα να μένουν εγκλωβισμένοι, με κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή. (...)

Οι μεταλλεργάτες στη Ζώνη δυστυχώς είδαν πολλές φορές να χάνονται συνάδελφοί τους, να τους κουβαλάνε με τα χέρια τους, στην περίοδο της ανάπτυξης που διαφημίζεται, να τους χτυπάνε η ανεργία και η ανασφάλεια στην περίοδο της κρίσης, βίωσαν τη βάρβαρη πολιτική που μας θέλει κομπάρσους και αναλώσιμους.

Ο λαός συνολικά του Πειραιά δεν ξεχνά τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, που χτύπησαν πρωτοπόρους εργάτες για τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών και εργολάβων, που χτύπησαν μετανάστες και σκότωσαν τον δικό μας Παύλο, και έχει και πείρα πώς αντιμετωπίζονται, σε μια μάχη που συνεχίζεται μέχρι τη συντριβή τους, μαζί και με το σύστημα που τους γεννά!».

Στη συνέχεια, αφού στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες στον Πειραιά, επεσήμανε:

«Ομως ξέρουμε και κάτι ακόμα. Πως εδώ στην περιοχή μας υπάρχει το ΚΚΕ, που βάζει όλες του τις δυνάμεις για να υπογράφουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις. Για να υπάρχουν μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τη στιγμή που έχουν διαλύσει στην κυριολεξία τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και οι εργοδότες οργιάζουν. Για να μπλοκάρουμε τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και να μπαίνουν στα πρωινά δωρεάν οι ασθενείς. Για να φύγουν τα καζάνια του θανάτου, της μπόχας και του καρκίνου από τις γειτονιές όπου ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Για να μπλοκάρουμε πλειστηριασμούς σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Για να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους της Γης τους κολασμένους, από τους πνιγμένους του Θεσσαλικού Κάμπου στον ήρωα Παλαιστινιακό λαό, αλλά και στα αδέρφια μας στη ΛΑΡΚΟ, που παραδίδουν σε όλους μας το μεγαλύτερο μάθημα, πως μπορούμε να βάλουμε ακόμα και τις κυβερνήσεις κάτω και να αλλάξουν από ώρα σε ώρα αποφάσεις, όπως έγινε και στον μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της COSCO. Εμείς οι εργαζόμενοι και ο λαός του Πειραιά, όπως πήραμε απλόχερα την αλληλεγγύη στους μεγάλους αγώνες της πόλης μας, έτσι τη δίνουμε στα αδέρφια μας σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Αυτά όλα τα σπουδαία σήμερα αποτελούν ένα μικρό δείγμα που αποδεικνύει τη δύναμη που έχει ο λαός, η εργατική τάξη, η νεολαία, οι φτωχοί αγρότες, οι βιοπαλαιστές της πόλης, που θίγονται από την πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων. Δείχνει ότι έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και των ελληνικών κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων.

Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε την καλύτερη απάντηση σε αυτούς που λοιδορούν το σύνθημα που γεννήθηκε στους δρόμους του αγώνα, από όπου βέβαια είναι εξαφανισμένοι, ότι "μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με το ΚΚΕ μπροστάρη και οργανωτή". (...)

Το δίλημμα λοιπόν μπροστά στη μάχη των εκλογών είναι αν θα δώσουμε δύναμη στο KKE, που είναι μπροστά σε κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα, ή αν θα επιβραβεύσουμε αυτούς που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόκληση για το λαό η χρυσαυγίτικη συγκέντρωση στον Πειραιά(2019-03-16 00:00:00.0)
Συντονισμός του κλάδου σε αγωνιστική - ταξική κατεύθυνση(2013-04-09 00:00:00.0)
Ξανά στο «τιμόνι» οι ταξικές δυνάμεις(2010-12-29 00:00:00.0)
Μαζικό «ΣΤΟΠ» στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού(2008-02-01 00:00:00.0)
Προσπαθεί να εκβιάσει τους ανέργους η ΠΑΣΚΕ(2002-11-20 00:00:00.0)
Οταν οι εργοδοτικοί εμφανίζονται ως «αριστεροί»(2002-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ