Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!

ΣΕΡΡΕΣ
ΣΕΡΡΕΣ
Η απήχηση που βρίσκει το προσκλητήριο του ΚΚΕ εκφράστηκε και μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε Πιερία, Χαλκιδική και Σέρρες.

Στο Λιτόχωρο Πιερίας, σε μια ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, μίλησαν η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Κώστας Ιντζές, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Με το βλέμμα στραμμένο στον Ολυμπο και με συγκίνηση για τους λαϊκούς αγώνες που κουβαλά, στο ξεκίνημα της ομιλίας της η Σεμίνα Διγενή στάθηκε στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις ΕΕ - κυβερνήσεων που τον βάζουν στο μάτι του κυκλώνα. Εκανε λόγο για απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας και διαχείρισής του την ώρα που «επενδυτές - σωτήρες» καιροφυλακτούν να στήσουν μπίζνες και να κερδοσκοπήσουν από τις ομορφιές και τον «μύθο» του Ολύμπου.

Επίσης, αναφέρθηκε και στις σχετικές Οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχουν ενσωματωθεί στον αντιλαϊκό - αντιπεριβαλλοντικό νόμο της κυβέρνησης, που αφήνει απροστάτευτα τα δάση παρουσιάζοντας ως «λύση» την επιχειρηματική τους αξιοποίηση, ενώ έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο 47 παρ. 2, που καταργεί τους εθνικούς δρυμούς ονομάζοντάς τους «εθνικά πάρκα».

Ακόμα μίλησε για τη μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο και πεδίο ασκήσεων των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Τέλος, κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, λέγοντας: «Στην ΕΕ της βαρβαρότητας να στείλουμε το κατάλληλο μήνυμα: Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!».

Σε «δυνατό ΚΚΕ λοιπόν, για να δυναμώσει κι άλλο η αμφισβήτηση στην πολιτική της ΕΕ και στα κόμματα που την εφαρμόζουν», κάλεσε και ο Κώστας Ιντζές. Και τόνισε: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν φοβάται να τα βάζει με την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της. Ολοι οι άλλοι δεν τολμούν να την πιάσουν στο στόμα τους, γιατί έχουν εξαρτήσεις από αυτή. Εχουν δεσμεύσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στα αφεντικά. Είναι δεσμευμένοι πολιτικά να την υποστηρίζουν ό,τι και να γίνει. Γι' αυτό, μόνο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις κάλπες θα φτάσει ηχηρό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες».

ΠΙΕΡΙΑ
ΠΙΕΡΙΑ
Στη Χαλκιδική σε συγκέντρωση στη Νέα Τρίγλια μίλησε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στις σημαντικές διεργασίες στην εργατική - λαϊκή συνείδηση, που εκφράστηκαν και στις μεγάλες κινητοποιήσεις όλου του τελευταίου διαστήματος. Οπως είπε, «μέσα σε αυτές γεννήθηκε η ελπίδα ότι ο λαός με τους αγώνες του μπορεί να καθορίσει την πορεία των πραγμάτων.

Αποδείχτηκε στην πράξη ότι στη χώρα μας υπάρχει ένα ισχυρό αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική, υπάρχει, δηλαδή, αντιπολίτευση: Και αυτό είναι η συμμαχία και η κοινή δράση εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, νεολαίας.

Αυτή είναι η μόνη και πραγματική αντιπολίτευση, με το ΚΚΕ μπροστά!».

Αναφέρθηκε στο ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, εξαιτίας της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που εντείνει την καταλήστευσή τους. Και τόνισε πως η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα δώσει ώθηση σε κάθε εργατικό - λαϊκό αγώνα και διεκδίκηση, όπου πρωτοστατεί το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις του.

Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ απηύθυνε ο Κώστας Ιντζές και από την Ορμύλια Χαλκιδικής. «Το ΚΚΕ αποτελεί το μόνο πραγματικό αντίπαλο δέος, τη μόνη αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και όλων των αστικών κομμάτων», είπε.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) να αποτελέσει κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές, προέτρεψε τον λαό της περιοχής των Σερρών ο Ηλίας Κονδύλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας σε εκδήλωση για την Υγεία. Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα η Εφη Σπέντζου, παθολόγος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, και ο Μπάμπης Βελιώτης, παιδίατρος - νεογνολόγος και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ