Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Κάνουμε τη νύχτα μέρα για δυνατό ΚΚΕ!

Σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας τα εγκαίνια των εκλογικών περιπτέρων του Κόμματος

Περιστέρι
Περιστέρι
Σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας και με τη μαζική παρουσία μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούνται τα εγκαίνια των εκλογικών περιπτέρων του ΚΚΕ που ξεφυτρώνουν σε κάθε πόλη, γειτονιά και συνοικία, αποτελώντας σημείο αναφοράς του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος που κορυφώνεται.

Την Παρασκευή έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στο Ιλιον, όπου παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποτελέσει κριτήριο ψήφου η στάση των κομμάτων απέναντι στην εξελισσόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Κάλεσε με ψήφο στο ΚΚΕ να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, αλλά και να καταδικαστεί η στήριξη που προσφέρουν στο Ισραήλ τα κόμματα του κεφαλαίου, είτε στηρίζοντας απροκάλυπτα τη σφαγή είτε δίνοντας άλλοθι με τη συνολικότερη στάση τους.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η δυσαρέσκεια και η αγανάκτηση που αισθάνεται ο λαός μας για όσα ζει πρέπει να αποτυπωθούν πολιτικά και στις κάλπες των ευρωεκλογών, αφού κάθε λαϊκό πρόβλημα έχει την υπογραφή της ΕΕ και τη συναίνεση των αστικών κομμάτων. Οτι η αποχή και αποστράτευση που καλλιεργούν τα υπόλοιπα κόμματα δεν τους τρομάζει, αλλά θα την αξιοποιήσουν την επόμενη μέρα για να δικαιολογήσουν την ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα και στη ζωή του λαού. Γι' αυτό, «όσοι είναι δυσαρεστημένοι, όσοι είναι αγανακτισμένοι και όσοι πραγματικά θέλουν να δυναμώσει η ελπίδα, που δυναμώνει μόνο με τον αγώνα και την πάλη των πολλών ενάντια στους λίγους, έχουν κάθε συμφέρον να δώσουν έναν πολύ μεγάλο αγώνα να βγει το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό, που ήταν μπροστάρης στους αγώνες όλων των προηγούμενων χρόνων», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Να δυναμώσει το Κόμμα και να μπουν στις κάλπες ακόμα περισσότερες κόκκινες ψήφοι

Πετρούπολη
Πετρούπολη
Το πρωί του Σαββάτου έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στην Πετρούπολη, με τις Οργανώσεις του Κόμματος στην περιοχή να το μετατρέπουν σε εφαλτήριο αγώνα, συζήτησης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα, διάδοσης των θέσεων και του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ στον εργαζόμενο λαό της Πετρούπολης, προκειμένου την επόμενη μέρα το ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό και μέσα στην Ευρωβουλή, εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, αλλά κυρίως εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα.

Στα εγκαίνια μίλησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος Κατερίνα Γεράκη, η οποία σημείωσε προς τους δεκάδες συνοδοιπόρους του ΚΚΕ που είχαν κατακλύσει τον χώρο: «Τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ για μας πάντα είναι μια γιορτή, γιατί από δω τις επόμενες τρεις βδομάδες θα γίνει μια κυψέλη αγώνα, ουσιαστικής συζήτησης με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα που κατοικούν στην περιοχή. Θα γίνει ένα κέντρο απ΄ όπου θα φεύγει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, τα φυλλάδιά μας, ο "Ριζοσπάστης", για να συζητήσουμε όσο το δυνατόν πιο πλατιά με τους κατοίκους της - πια κόκκινης - Πετρούπολης, για να δυναμώσει το Κόμμα και να μπουν στις κάλπες ακόμα περισσότερες κόκκινες ψήφοι».

Το απόγευμα της Παρασκευής έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στον κεντρικό πεζόδρομο του Περιστερίου, παρουσία πολλών δεκάδων μελών και φίλων του Κόμματος. Πλέον όλοι και όλες κινούνται στους ρυθμούς της μεγάλης συγκέντρωσης αύριο στο Περιστέρι με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Νέα Σμύρνη
Νέα Σμύρνη
Στα εγκαίνια παρευρέθηκε και μίλησε η Νίκη Χρονοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Επίσης, το «παρών» έδωσαν ο Νότης Μαριάς, πρώην ευρωβουλευτής και καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιστερίου.

Η Ν. Χρονοπούλου κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να δυναμώσει το ΚΚΕ ακόμα πιο πολύ, ενάντια σε όλα αυτά που θα είναι εδώ την επόμενη μέρα, και να φτάσει το ψηφοδέλτιο και το κάλεσμα για συσπείρωση και συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, σε κάθε γειτονιά του Περιστερίου, σε κάθε σπίτι.

Την Παρασκευή έγιναν και τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στον Χολαργό, από τις Οργανώσεις Χολαργού - Παπάγου, παρουσία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του Κόμματος, δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη.

Ο Ν. Αγγελίδης κάλεσε τους παρευρισκόμενους στις 9 Ιούνη να στείλουν και από τη χώρα μας μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, που βγήκαν μαζικά στους δρόμους τα τελευταία χρόνια. «Δυναμώνουμε την ελπίδα και την προοπτική για ριζικές αλλαγές στη χώρα μας και διεθνώς. Για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ. Για την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών. Με το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται!», ανέφερε.

Το «παρών» στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου έδωσε και ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ, ο οποίος σήμανε συναγερμό για τα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης, για την απογείωση της εμπλοκής στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και για την πλήρη ευθυγράμμιση, σε αυτά, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων.

Εγκαίνια εκλογικών περιπτέρων του ΚΚΕ έγιναν επίσης σε Χαϊδάρι, Νέα Σμύρνη, Βριλήσσια και άλλους δήμους της Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία των εκλογών, πάντα δίπλα στους αγώνες του λαού(2024-06-07 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ(2024-06-06 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ(2024-06-04 00:00:00.0)
Κάνουμε τη νύχτα μέρα για την ενίσχυση του ΚΚΕ!(2023-05-04 00:00:00.0)
Στη Ν. Ιωνία ψήφισε ο Δ. Κουτσούμπας(2019-06-03 00:00:00.0)
Καταγγελίες από Οργανώσεις του ΚΚΕ(2015-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ