Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΚΕ ξανά τρίτο κόμμα στη Θεσσαλονίκη, με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά

Στην Καλαμαριά μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Λ. Νικολάου - Αλαβάνος και Β. Τομπουλίδης

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό μπορεί να χαμογελάσει ο λαός. Δυναμώνουμε την ελπίδα που ανθίζει στον δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στοχεύοντας τον πραγματικό ένοχο, την κυβέρνηση, την ΕΕ και το σύστημά τους», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, μιλώντας στην προσφυγομάνα Καλαμαριά, όπου στις εθνικές εκλογές το Κόμμα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του στη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα, εδώ, από την Καλαμαριά της φτωχολογιάς, της προσφυγιάς, της εργατιάς, δηλώνουμε καθαρά: Την Κυριακή στις 9 Ιούνη οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές, οι νέες και οι νέοι πρέπει να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα που θα ακουστεί σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, στους Ελληνες εργαζόμενους και σε όλους τους λαούς στο εξωτερικό!

Ενα ισχυρό "φτάνει ως εδώ" με αποδέκτη την κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα που της έβαλαν πλάτη και την έβγαλαν λάδι όποτε χρειάστηκε. Μήνυμα που μπορεί να συγκλονίσει τις Βρυξέλλες, όπως οι μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών, όπως οι μεγάλες απεργίες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε όλη την ΕΕ», συνέχισε, για να καταλήξει:

«Μπορούμε να τους κάνουμε να σαστίσουν, να τα χάσουν. Με ΚΚΕ ξανά τρίτο κόμμα στη Θεσσαλονίκη, με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Να τους κάνουμε να χάσουν τον ύπνο τους, γιατί το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, το έχουμε αποδείξει και στη Βουλή, και στην Ευρωβουλή, και στους λαϊκούς αγώνες!».

Στη συνέχεια, στον χαιρετισμό του ο Βασίλης Τομπουλίδης, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς αναφέρθηκε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προς όφελος της «ανάπτυξης» των επιχειρηματικών ομίλων, που αποτελεί όπως είπε «βασική ευρωπαϊκή επιταγή».


Με αφορμή δε τον πρόσφατο βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ από φασιστοειδή, ξεκαθάρισε: «Δεν χωράνε σ' αυτές τις γειτονιές τέτοιοι ρατσιστές, που τα στελέχη τους χαρακτηρίζουν κάθε μετανάστη - πρόσφυγα "λάθρο" και συγχαίρουν, αν δεν συμπράττουν με τους κυνηγούς κεφαλών στον Εβρο. Το ξέρουν ότι δεν έχουν καμία θέση στην προσφυγική Καλαμαριά, και αυτοί και οι άλλοι, τα απομεινάρια της ναζιστικής ΧΑ, τα άλλα τσιράκια του συστήματος και των αφεντικών, που τολμάνε μόνο νύχτα να βγουν για να βανδαλίσουν το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ, οι θρασύδειλοι, όταν δεν τους βλέπει κανείς, γιατί ξέρουν και φοβούνται ότι όχι εμείς, ο ίδιος ο λαός της Καλαμαριάς θα τους πάρει στο κυνήγι και θα τους στείλει και πάλι στον αγύριστο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ