Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Να γίνει κριτήριο ψήφου η ίδια η πείρα της ζωής των εργαζομένων

RIZOSPASTIS

Στις 9 Ιούνη ο λαός μας έχει μια δυνατότητα, μια ευκαιρία, να δυναμώσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Οσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά για την επόμενη μέρα των εκλογών, που τα προβλήματα θα παραμείνουν, που η επίθεση κεφαλαίου, κυβέρνησης, των κομμάτων της ΕΕ και του συστήματος θα συνεχιστεί (...)

Η ψήφος του λαού στο ΚΚΕ επιστρέφει πάλι στον λαό. Η ψήφος στα άλλα κόμματα πάει στην αγκαλιά του κεφαλαίου, που στέλνει ραβασάκια με τις απαιτήσεις του και τα υλοποιούν μέχρι κεραίας τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, που επειδή άλλαξε όνομα νομίζει ότι ξεχάσαμε πως μαζί με αυτούς που έχουν μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση και δεν χάλασαν κανένα χατίρι στο κεφάλαιο.

Ολοι τους ομογνωμούν και ψηφίζουν για να διαιωνίζεται ο βασικός κανόνας του συστήματος. Εμείς οι πολλοί, οι δουλευτάδες, να πληρώνουμε για όλα, να μην μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα γιατί ο μισθός μας γίνεται «φύλλο και φτερό» πριν καλά καλά κλείσει το πρώτο 15ήμερο του μήνα, και οι λίγοι να μετράνε κέρδη από τον ιδρώτα της δουλειάς μας, να έχουν προνόμια και απαλλαγές (...)

Απευθυνόμαστε σε όσους προβληματίζονται, σε όσους αμφισβητούν, σε όσους δεν βολεύονται με όσα σερβίρουν τα σαΐνια του συστήματος για καλή ΕΕ, για μονόδρομους και άλλα τόσα που ακούμε.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν όλα τα άλλα κόμματα ορκίζονται πίστη στο σύστημα, όταν ψηφίζουν από κοινού όσα φορτώνονται στις πλάτες μας, εμείς ήμασταν μαζί με τον λαό, αυτοί απέναντί του.

Στους μεγάλους αγώνες για το μεροκάματο, τις ΣΣΕ, για εργατικές κατακτήσεις. Μαζί στις μεγάλες απεργιακές μάχες, στις πύλες των εργοστασίων, στα εργοτάξια, στους χώρους δουλειάς για να σπάσει η εργοδοτική αυθαιρεσία. Μαζί απέναντι στην εγκληματική πολιτική του κόστους - οφέλους, που αφήνει πίσω της καταστροφές και απώλειες ανθρώπινης ζωής. Μαζί για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Δίπλα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που παλεύουν χρόνια απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που τώρα έβγαλε στους δρόμους και άλλους, πολιορκώντας με τρακτέρ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μαζί απέναντι στους πλειστηριασμούς από τα κοράκια των τραπεζών για να σωθούν λαϊκά σπίτια. Δίπλα δίπλα με τα παιδιά μας για δημόσια, δωρεάν Παιδεία, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Μαζί για να έχουμε Υγεία και Πρόνοια, νοσοκομεία στελεχωμένα με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, υλικοτεχνικές υποδομές. Μαζί να μετράμε τις πληγές μας. Τους σακατεμένους και τους σκοτωμένους στους χώρους δουλειάς, που έχουν γίνει «αρένες» θανάτου και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από τους κυβερνώντες, σημερινούς και προηγούμενους. Χτες είχαμε ακόμη έναν οικοδόμο που έχασε την ζωή του στην Αρίστη Ζαγορίου, στον τόπο δουλειάς που έχει γίνει τόπος μαρτυρίου για να θησαυρίζουν οι εργολάβοι. Η οργή μας να γίνει δύναμη αγώνα.

Να γίνει κριτήριο ψήφου η ίδια η πείρα της ζωής των εργαζομένων. Η δυσαρέσκεια που υπάρχει να γίνει αποτελεσματική απόφαση για την επόμενη μέρα. Με δυνατό ΚΚΕ είναι δυνατός ο λαός.

Σε όλους αυτούς που ρωτάνε «Και τι θα αλλάξει αν ενισχυθεί το ΚΚΕ;», που αναρωτιούνται «Τι θα γίνει;», τους το λέμε καθαρά: Αυτό που γίνεται στο εργατικό κίνημα και στα συνδικάτα όπου έχουν την ευθύνη οι κομμουνιστές.

Εκεί, που δεν αφήνουν την εργοδοσία και την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί, όπως εδώ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στους οικοδόμους, στους μεταλλεργάτες, στην «efood», στη ΛΑΡΚΟ, εκεί που καθημερινά μετράνε αποτελέσματα και νίκες. Που δίνουμε χαστούκια στα σχέδια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Που δυναμώνει η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση. Οχι με λόγια, αλλά με πράξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ