Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απίστευτες καταγγελίες για τη διάτρητη διαδικασία της επιστολικής ψήφου

Στο Μπέρμιγχαμ, στο ίδιο σπίτι ο ένας φάκελος του ζευγαριού χάθηκε από τη μεταφορική στο «πήγαινε» και ο άλλος στο «γύρνα»!

Συνεχίζουν να έρχονται «βροχή» οι καταγγελίες από εκλογείς που έχουν επιλέξει να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, με τα πολύ σημαντικά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι εξαιτίας της επιλογής της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών να εκχωρήσουν τη διαδικασία αποστολής και παραλαβής της επιστολικής ψήφου στις εταιρείες κούριερ, περιοριζόμενοι μόνο σε «συστάσεις». Η κυβέρνηση (οι υπηρεσίες της οποίας μάλιστα έχουν «κατεβάσει τηλέφωνα» για τις σχετικές καταγγελίες που πληθαίνουν) έχει, όπως γράφαμε και χτες, τεράστιες ευθύνες και πρέπει εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καταφέρουν να ψηφίσουν όλοι οι εκλογείς!

Ενα από τα πλέον χαρακτηριστικά, πραγματικά «απίστευτο» (;) περιστατικό έρχεται από τη Βρετανία και συγκεκριμένα το Μπέρμιγχαμ: Εκεί, σε ζευγάρι που μένει στο ίδιο σπίτι, με τον άντρα μάλιστα υποψήφιο με το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές, χάθηκαν από τη μεταφορική εταιρεία και οι δύο φάκελοι! Το ακόμα πιο απίθανο; Ο ένας φάκελος δεν έφτασε ποτέ, με την εταιρεία μετά από τις επίμονες ερωτήσεις να δηλώνει ότι κάνει προσπάθειες... να τον εντοπίσει και ο δεύτερος ήρθε μεν, η γυναίκα ψήφισε, αλλά... χάθηκε στην επιστροφή!

Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά περιστατικά, αφού συνεχίζουν να έρχονται καταγγελίες για φακέλους που αφήνονται από τις μεταφορικές εταιρείες σε... γείτονες και μπακάλικα, περιπτώσεις όπου το barcode δεν λειτουργεί, περιστατικά όπου οι μεταφορικές ζητάνε τέλη εκτελωνισμού επειδή η Βρετανία δεν είναι στην ΕΕ. Κάπως έτσι «διευκολύνουν» η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα που έβαλαν το χεράκι τους το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού να ψηφίζουν, έχοντας μάλιστα καταργήσει τις κάλπες του εξωτερικού και την αυτοπρόσωπη παρουσία σε εκλογικά τμήματα σε πρεσβείες και προξενεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ