Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να ακουστεί δυνατά το «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο»

Μαζικό κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη στάλθηκε από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Παραμάνα της Θέρμης, με ομιλητές τον Κώστα Γουλιάμο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, και τον Θανάση Παφίλη, βουλευτή του ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Κ. Γουλιάμος, αναδεικνύοντας τον αντιλαϊκό και επικίνδυνο χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους λαούς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η «ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της οικονομικής ολιγαρχίας και των πολέμων (...) τώρα εφαρμόζει και τη λειτουργία "οικονομίας πολέμου", παραθέτοντας παραδείγματα όπως της Ευρωπαϊκής Ενωσης Πανεπιστημίων, που σε Εκθεση τον Γενάρη του '24 σηματοδότησε την εμπορευματοποίηση και στρατιωτικοποίηση των ΑΕΙ, αφού ζήτησε την ερευνητική τους εμπλοκή με την πολεμική βιομηχανία και ομίλους υψηλής τεχνολογίας, ενώ οι στρατιωτικές δαπάνες των ευρωπαϊκών κρατών του ΝΑΤΟ άγγιξαν τα 380 δισ. δολάρια, επιβεβαιώνοντας ότι η οικονομία έχει πλέον πολεμικό πρόσημο».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «όλος ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας συμπλέει με την πολιτική της ΝΔ για μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, αποκαλώντας μάλιστα διά φωνής Κασσελάκη το ΝΑΤΟ ως "ιερή αμυντική συμμαχία", την ώρα που ένας νέος εργαζόμενος έχει εξαντλήσει τον μισθό του στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Την ώρα που η Ελλάδα - παρά τη μαύρη προπαγάνδα περί ανάπτυξης - συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους δείκτες φτώχειας, υλικής στέρησης και κοινωνικής δυστυχίας στην ΕΕ. Την ώρα που ο μέσος ετήσιος μισθός αποτυπώνεται ως ο χαμηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και η εργοδοσία προχωρούσε σε 809.713 απολύσεις εργαζομένων στο πρώτο τετράμηνο του έτους».

Ο Θανάσης Παφίλης κάλεσε τον λαό της περιοχής σε πανστρατιά με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι. «Οργώνουμε τους χώρους δουλειάς, τις λαϊκές γειτονιές, για να φτάσει το Κόμμα ακόμα πιο ψηλά! Να το κάνουμε όπως οι φοιτητές, που για 3η συνεχόμενη χρονιά ανέδειξαν την "Πανσπουδαστική" πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια.

(...) Γιατί ο λαός μας δεν έχει ανάγκη από ευρωβουλευτές που θα στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και θα την εφαρμόζουν, αλλά από ευρωβουλευτές που θα συγκρούονται με αυτή, θα πρωτοστατούν στην αποκάλυψή της και στην οργάνωση του αγώνα. Και αυτό το έχουν κάνει ήδη και θα το ξανακάνουν αυτοί που βρίσκονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ! Για αυτό οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, έχουν επιλογή για να πιάσει τόπο η οργή και η αγανάκτηση, για να γίνει δύναμη αντίστασης, αγώνα, διεκδίκησης και ανατροπής... Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!».

Και υπογράμμισε πως «με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ βροντοφωνάζουμε το σύνθημα που ακούστηκε από το Κολούμπια μέχρι τα Προπύλαια: "Λευτεριά στην Παλαιστίνη"! Διατρανώνουμε το δίκιο: Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. (...) η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και ο Βελόπουλος ψήφισαν τον περασμένο Οκτώβρη το απαράδεκτο ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που άναψε κυριολεκτικά το πράσινο φως στο Ισραήλ για το αιματοκύλισμα (...) ΚΚΕ λοιπόν, για να ακουστεί δυνατά το "Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα δέος στα μονοπώλια(2009-06-04 00:00:00.0)
Αποσιωπά τις ευθύνες του μεγάλου κεφαλαίου(2008-05-23 00:00:00.0)
Προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ(2007-09-01 00:00:00.0)
Σε εκδήλωση του ΚΚ Πορτογαλίας(2006-05-12 00:00:00.0)
Στάχτη στα μάτια των λαών(2006-01-25 00:00:00.0)
Πιέσεις και εκβιασμοί(2004-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ