Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να σταματήσει τώρα το έγκλημα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Υδρα»!

Συνεχίζεται το «κύμα» επιστολών στρατευμένων ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στους μεγάλους κινδύνους

INTIME NEWS

Εγκληματικό να συνεχίζει να αφήνεται ακόμα και τώρα να πλέει η φρεγάτα «Υδρα» στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ο ελληνικός λαός αναρωτιέται τι κερδίζει ο ίδιος από την αποστολή αυτοκτονίας των παιδιών του για συμφέροντα ντόπιων και ξένων εφοπλιστών ανάμεσα σε πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα που σκάνε κυριολεκτικά δίπλα τους. Να σταματήσει τώρα το έγκλημα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Υδρα»! Να μην αποπλεύσει η φρεγάτα «Ψαρά»!

Σμηνίτης Παπαδάκης Ωρίων

***

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της αποστολής της φρεγάτας «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα, οι νέοι στρατευμένοι εκφράσαμε την κάθετη αντίθεσή μας στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και ιδιαίτερα στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από τους Ισραηλινούς δολοφόνους.

Αναπόφευκτα η φρεγάτα «Υδρα», που έστειλαν στο στόμα του λύκου, θα γινόταν στόχος, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς την ανησυχία μας για τους κινδύνους στους οποίους μπαίνει η χώρα μας αλλά και οι Ελληνες στρατιωτικοί. Αποδείχθηκε ξανά ότι η φρεγάτα και το προσωπικό της δεν βρέθηκαν εκεί δήθεν για «ειρηνευτική αποστολή», αλλά για να προστατευθούν με κάθε κόστος τα συμφέροντα των εφοπλιστών που δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ σε φόρους στο ελληνικό κράτος!

Οι ευθύνες της ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων, που στηρίζουν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές αποστολές τους, είναι βαρύτατες.

Πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει η εμπλοκή μας στους πολέμους, τόσο στην Παλαιστίνη όσο και στην Ουκρανία. Να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων και να σταματήσουν οι αποστολές όπλων στα πολεμικά μέτωπα.

Αλλιώς ο κίνδυνος να δεχτεί η χώρα μας περισσότερα αντίποινα μεγαλώνει εφιαλτικά.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να τιμωρήσει στρατιώτες και αξιωματικούς που εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επικίνδυνες εξελίξεις.

Στρατιώτης (ΠΒ) Ευσταθίου Δημήτρης, 98 ΜΑ/ΑΠ, Λέσβος

***

Την ίδια ώρα που οι Ελληνες φαντάροι υπηρετούμε τη θητεία μας με σκοπό να προστατέψουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, η κυβέρνηση για λογαριασμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων εντείνει την εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς. Στηρίζει το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, στέλνει όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία. Εδώ και μήνες έχει στείλει τη φρεγάτα «Υδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και τώρα θέλει να στείλει εκεί τη φρεγάτα «Ψαρά».

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν έχουν καμία δουλειά σε αποστολές εκτός συνόρων, δεν έχουν καμία δουλειά σε σχεδιασμούς που δεν σχετίζονται με την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Τέτοιες αποστολές και σχεδιασμοί, όπως και η παρουσία και η επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας, μετατρέπουν τον λαό μας σε θύμα και τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών.

Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα «Υδρα» από την Ερυθρά Θάλασσα.

Να απεμπλακεί η χώρα μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Να μην αποσταλεί η φρεγάτα «Ψαρά».

Δεκανέας Πεζικού Γιώργος Τσουγγάρης, ΕΛΔΥΚ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στην επιχείρηση «Aspides»(2024-06-20 00:00:00.0)
Οι φαντάροι και οι αξιωματικοί δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων(2024-06-07 00:00:00.0)
Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα «Υδρα»!(2024-05-28 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τα 61 χρόνια από τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη(2024-05-21 00:00:00.0)
Καλεί σε ετοιμότητα για άμεση κινητοποίηση(2024-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ