Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΑΤΤΙΚΗ
Μήνυμα αισιοδοξίας για ενίσχυση του ΚΚΕ στέλνουν οι μαζικές συγκεντρώσεις

Πιο ψηλά και με διψήφια ποσοστά, για να μεγαλώσει το «κόκκινο ρήγμα» στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας

Αργυρούπολη

RIZOSPASTIS

Αργυρούπολη
Μήνυμα αισιοδοξίας για ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές στέλνουν οι μαζικές, μαχητικές συγκεντρώσεις που απλώνονται σε κάθε δήμο της Αττικής.

Τέτοιο μήνυμα έστειλε η μαζική προεκλογική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων στην Ηλιούπολη, την Κυριακή 26 Μάη στην πλατεία Φλέμινγκ.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό από την Ιωάννα Κολοβού, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς που έχουν αυξηθεί σε όλη την Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα φτάνουν τους 500 τη μέρα. Μετέφερε την προσωπική της περιπέτεια με τον πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας της, τις προσπάθειες έξωσης που κατέληξαν στο να συλλάβουν την ίδια και τον γιο της.

Σημείωσε ότι «την επόμενη μέρα, στις 10 Ιούνη, θα είναι εδώ οι πλειστηριασμοί των σπιτιών και της περιουσίας. Θα είναι εδώ οι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, που θα αφήνουν απροστάτευτο το βιος μας στα "κοράκια"! Θα είναι εδώ το "ιδιώνυμο αδίκημα" που δεν θα μας αφήνει να υπερασπιστούμε το αυτονόητο, το δικαίωμά μας να έχουμε ένα σπίτι, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με όσους σήμερα φιγουράρουν στη Νέα Αριστερά, και φυσικά συνέχισε παίρνοντας τη σκυτάλη η ΝΔ.

Αλλά θα είμαστε εδώ και εμείς! Για να προστατεύουμε τα σπίτια του λαού. Γιατί τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός! Κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός!».

Ηλιούπολη
Ηλιούπολη
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Ξεκίνησε με το διακύβευμα των ευρωεκλογών, αν θα βγουν πιο ενισχυμένοι οι εκμεταλλευτές του μόχθου του λαού «ή θα βάλουμε ένα ΣΤΟΠ σε αυτήν την κατρακύλα, με δυνατό ΚΚΕ». Στα ψηφοδέλτια του Κόμματος - τόνισε - βρίσκονται αγωνιστές του κινήματος, μαχητές για τα δικαιώματα του λαού.

«Το σύστημα και τα επιτελεία του ξέρουν καλά τον πραγματικό τους αντίπαλο. Ξέρουν ότι δεν θα τη βγάλουν καθαρή με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, με περισσότερες λαϊκές δυνάμεις να συμπορεύονται μαζί του μέσα στους αγώνες. Ακριβώς επειδή το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στα λόμπι και στα συμφέροντα των λίγων, είναι εγγύηση μαχητικής αντιπολίτευσης και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή, όπου παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, και κυρίως στον δρόμο του αγώνα, όπου ανατρέπονται», επεσήμανε.

Πιο δυνατό ΚΚΕ, ώθηση σε κάθε εργατικό - λαϊκό αγώνα και διεκδίκηση

Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Βύρωνα, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην πλατεία Ταπητουργείου). Μίλησε η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφια ευρωβουλευτής, και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών, στη μάχη που δίνουν μέλη και φίλοι του Κόμματος για να φτάσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Βύρωνας
Βύρωνας
«Αυτό που κρίνεται είναι η παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ, όρος και προϋπόθεση για να δυναμώσουν το κίνημα και οι αγώνες. Κρίνεται πόσο ψηλά θα βρεθεί το ΚΚΕ για να μπορεί ο λαός μας την επομένη μέρα να παλεύει από καλύτερες θέσεις για όλα τα σημαντικά ζητήματα της ζωής του, για να μπορεί να εμποδίζει μέτρα, για να μπορεί να παίρνει ανάσες μέσα από την ασφυξία της βάρβαρης πολιτικής τους. Και την ίδια ώρα να δυναμώνει ο αγώνας για την πραγματική και ρεαλιστική διέξοδο από τον φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης και της αδικίας, των πολέμων και της φτώχειας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός - συνέχισε - προσπαθεί να διαφημίσει ότι ο ίδιος θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ, «όμως δεν θα διαπραγματευτεί για να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια από την ακρίβεια, ούτε για να αυξηθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, να πάρουν πίσω οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι όλα όσα έχασαν τα χρόνια της κρίσης. Δεν θα διαπραγματευτεί για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί - βασικό προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης - σε όλες τις λαϊκές γειτονιές, και εδώ στον Βύρωνα, και να σωθούν τα σπίτια του λαού από τα "κοράκια" των funds, που ξεσαλώνουν, αξιοποιώντας τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Δεν θα διαπραγματευτεί ούτε για την Παιδεία και την Υγεία, που τις ακριβοπληρώνει η λαϊκή οικογένεια, γιατί η ΕΕ έχει κάνει επιστήμη το πώς θα πλουτίζουν τα "κοράκια" της Παιδείας και της Υγείας».

Οσο για τα υπόλοιπα κόμματα, που δήθεν αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση και εσχάτως ανακάλυψαν το 41% της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Χρ. Παναγιωτακοπούλου υπενθύμισε ότι «οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ούτε για μια στιγμή δεν υπολόγισαν αυτό το 41%. Από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν στη μάχη για τα δικαιώματα του λαού μας και κόντυναν αυτό το 41%. Το ΚΚΕ έμπαινε μπροστά στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές. Εκεί, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν, κόντυνε το 41%, εκεί στριμώχτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, εκεί ξεβρακώθηκαν η ΕΕ και όσοι την έχουν για εικόνισμα».

Κλείνοντας τόνισε τη σημασία τού να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ, που είναι η μόνη πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό «θα δώσει ώθηση σε κάθε εργατικό - λαϊκό αγώνα και διεκδίκηση, όπου πρωτοστατεί το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις του. Αυτός είναι ο φόβος τους, γι' αυτό και αποσιωπάται η δράση του ΚΚΕ. Πάμε, λοιπόν, να κάνουμε τον φόβο τους πραγματικότητα!».

Μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα

Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις Ελληνικού και Αργυρούπολης του ΚΚΕ το Σάββατο, στην Αργυρούπολη, με ομιλητές την Σεμίνα Διγενή, βουλευτή Νότιου Τομέα του Κόμματος, και τον Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Η Σ. Διγενή ανέδειξε το πλατύ κάλεσμα του ΚΚΕ το οποίο μπορεί να σπάσει το κλίμα του αποπροσανατολισμού και των κάλπικων διλημμάτων, που θέτουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, που είναι ο σημερινός κυβερνητικός διαχειριστής, στην Ελλάδα, των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της ΕΕ, δεν έχει λευκή επιταγή από μας για να συνεχίσει ακάθεκτη το αντιλαϊκό της έργο.

Νιώθει ήδη την ανάσα του λαϊκού παράγοντα, την πίεση των αγώνων του. Ο ελληνικός λαός θα αποδοκιμάσει, εκτός από την Κομισιόν και την πολιτική της ΝΔ, και εκείνες τις δυνάμεις και τα πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στην αντιπολίτευση - ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, άλλα μικρότερα κόμματα - και τα οποία προσπαθούν να αναθερμάνουν επικίνδυνες αυταπάτες, ότι δήθεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση και επίλυση των λαϊκών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα, μέσα σε αυτήν την Ενωση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επένδυση στο Ελληνικό, λέγοντας: «Από εδώ, από την Αργυρούπολη, ξαναλέμε πως το παράδειγμα του Ελληνικού είναι από τα πιο ενδεικτικά και αποδεικτικά για τον εχθρικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης προς τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού, του πυρήνα δηλαδή της πολιτικής της ΕΕ, που υιοθετούν και εφαρμόζουν από κοινού η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ (1 και 2), το ΠΑΣΟΚ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα - ουραγοί».

Στην κεντρική ομιλία ο Θοδωρής Κωτσαντής ανέδειξε ότι στις 9 Ιούνη υπάρχει μία επιλογή για τον λαό: «Να κάνουμε το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, στην Ευρωβουλή, και εκεί που ανατρέπονται, στους αγώνες.

Ρίχνουμε "κόκκινο στη νύχτα", στο μαύρο σκοτάδι του πολέμου, της αδικίας και της φτώχειας, του φασισμού και του ρατσισμού.

(...) Πολλοί συμφωνούν με όσα λέμε, αλλά μας ρωτούν: "Μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα;".

"Ναι, μπορούμε!", τους απαντάμε με το χέρι στην καρδιά.

Οπως έκαναν οι βιοπαλαιστές αγρότες στα μπλόκα του αγώνα, φτάνοντας μέχρι τις Βρυξέλλες, αμφισβητώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, που τους ξεκληρίζει.

Οπως έκαναν οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, σώζοντας λαϊκά σπίτια και μαγαζιά από τους πλειστηριασμούς, υπογράφοντας σε χώρους δουλειάς ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

Οπως έκαναν οι υγειονομικοί ενάντια στο σχέδιο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ, οι υγειονομικοί που ήταν ήρωες στην πανδημία αλλά σήμερα ο υπουργός Υγείας, ο ανεκδιήγητος Γεωργιάδης, τους λέει "ανθρωπάκια", επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα και του χαλάνε τις φιέστες!

Οπως κάναμε όλοι μαζί στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, να μην μπαζωθεί η αλήθεια, να μη ζήσουμε "νέα Τέμπη" εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης(2023-02-24 00:00:00.0)
Προστασία τώρα της λαϊκής στέγης και περιουσίας από τους πλειστηριασμούς(2023-02-14 00:00:00.0)
...πόρτα(2022-11-26 00:00:00.0)
Στη Βουλή τα ερωτήματα για την εταιρεία - φάντασμα(2022-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ