Τρίτη 15 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεκλογική... μέριμνα

Ο νόμος 2643/28.9.98 αφορά τη «μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών». Χρειάστηκε όμως ένας χρόνος απ' την ψήφισή του για να συγκροτηθούν οι Α/θμιες υγειονομικές επιτροπές του ΙΚΑ (άρθρο 7), που θα εξετάσουν τα «Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) προκειμένου να τους χορηγηθεί γνωμάτευση με την οποία θα προσδιορίζεται η χρόνια σωματική ή πνευματική πάθηση ή βλάβη καθώς και το ποσοστό αναπηρίας τους. (Εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος με αρ.91 της Διοίκησης του ΙΚΑ της 10.9.1999). Γνωμάτευση, η οποία είναι απαραίτητη, για να δοκιμάσουν μετά να προσληφθούν.

Χτες το Γραφείου Τύπου του ΙΚΑ -δηλαδή ο διοικητής Μ. Νεκτάριος- με ανακοίνωσή του θύμισε στους ενδιαφερόμενους που θέλουν να «προσληφθούν σε θέσεις εργασίας ως ΑμΕΑ να υποβάλουν αιτήσεις στις γραμματείες των αρμόδιων υπηρεσιών υγείας του ΙΚΑ μέχρι τις 31.3.2000» και ότι «αρμόδιες επιτροπές θα εξετάζουν τα περιστατικά των ΑμΕΑ μέχρι τις 20.4.2000».

Οι άνθρωποι δεν έχουν το θεό τους. Αφού έταξαν λόγια παχιά επί χρόνια στα ΑμΕΑ, τώρα παίζουν και το προεκλογικό χαρτί προσπαθώντας να τους έχουν σε ομηρία, πριν και μετά τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ